Cum să înveți câinele să meargă cu mașina: sfaturi pentru a depăși răul de mașină la cățeluși

Învață ce trebuie să faci dacă ai un câine cu rău de mașină. Cum îl înveți cu ajutorul recompensei să urce în mașină și să scape de răul sau frica de automobil.



În general, câinii sunt mari amatori de călătorii, dar se poate, în special la cățeluși, să apară așa-zisul „rău de mașină” - salivează mult și chiar are stări de vomă. Aceasta se datorează în principal stării de teamă.

Trebuie să încercați să-l faceți să înțeleagă că nu i se va întâmpla nimic rău, chiar mai mult, la sfârșitul călătoriei îl așteaptă ceva bun. Puteți încerca să-l obișnuiți cu mașina puțin câte puțin, mergând prima oară în jurul blocului, apoi mărind treptat timpul călătoriei.

De fiecare dată trebuie să-l mângâiați și să-i vorbiți pe timpul călătoriei, iar la sfârșitul acesteia să-i dați o recompensă. În scurt timp acesta va scăpa de sentimentul de teamă și chiar o să înceapă să-i placă să meargă cu mașina. Cunosc o femelă Setter care, deși s-a obișnuit de mică să meargă cu mașina, în mod invariabil, pe un anumit traseu bine cunoscut de ea, la sfârșitul căreia o așteaptă multă distracție, aproape de finalul călătoriei începe să se agite și să saliveze mult. Aceasta se datorează faptului că este nerăbdătoare să ajungă.

Există totuși și excepții de câini care nu se obișnuiesc niciodată să meargă cu mașina. În aceste cazuri este indicat să-i administrați cu o jumătate de oră înainte de plecare antispastice, supozitoare cu Emetiral sau Scobutil. La călătoria cu mașina trebuie să mai țineți cont de două lucruri. În primul rând, dacă învățați câinele să stea pe banchetă, va fi foarte greu să-l dezvățați de aceasta și să-l faceți să stea jos pe covor.


În al doilea rând, câinii au tendința să scoată capul pe geam pentru a adulmeca diferitele mirosuri din aer. Acest lucru nu este indicat deoarece multe rase sunt predispuse la boli ale sistemului respirator care pot fi declanșate dacă aceștia călătoresc cu capul scos pe geam. Chiar mai mult, particulele de praf din aer le pot irita ochii. Este indicat să temperați dorința câinelui de a scoate capul pe geam și să-i lăsați geamul doar între-deschis.

Înainte de a începe să-l obișnuiți pe câine cu mașina, este important să verificați starea de sănătate a acestuia. Unele afecțiuni medicale, cum ar fi boala de călătorie sau problemele digestive, pot face răul de mașină mai grav sau mai frecvent. Înainte de a porni la drum, consultați un veterinar pentru a vă asigura că animalul este într-o stare bună de sănătate și nu are nevoie de tratament special.


În timpul călătoriei cu mașina, este important să-i oferiți câinelui acces la apă și să opriți din când în când pentru a-i permite să se miște și să se relaxeze. Câinii care sunt ținuți închiși în mașină timp îndelungat sau nu au acces la apă pot dezvolta deshidratare și alte probleme de sănătate.

Dacă aveți un câine care nu se obișnuiește cu mașina, puteți încerca să-l antrenați cu ajutorul unui profesionist. Un dresor de câini calificat poate ajuta la învățarea câinelui să se simtă confortabil în mașină și să facă față răului de mașină. De asemenea, puteți încerca să utilizați anumite tehnici de relaxare, cum ar fi muzica calmantă sau aromaterapia, pentru a reduce anxietatea câinelui în timpul călătoriei.

În cele din urmă, este important să fiți atenți la semnele de rău de mașină în timpul călătoriei și să interveniți imediat dacă observați că animalul are probleme. Dacă observați că câinele dumneavoastră saliva mult, își clatină capul, se agită sau încearcă să vomite, opriți imediat mașina și oferiți-i puțină apă și o pauză pentru a se recupera.

Previous Post Next Post