News Update :

Rau de masina la caini

Thursday, April 12, 2007

 Invata ce trebuie sa faci daca ai un caine cu rău de masina. Cum il inveti cu ajutorul recompensei sa urce in masina si să scape de răul sau frica de automobil.


In general cainii sunt mari amatori de calatorii dar se poate, in special la catelusi, sa apara asa-zisul „rau de masina” – saliveaza mult si chiar are stari de voma. Aceasta se datoreaza in principal starii de teama.
Trebuie sa incercati sa-l faceti sa inteleaga ca nu i se va intampla nimic rau, chiar mai mult, la sfarsitul calatoriei il asteapta ceva bun. Puteti incerca sa-l obisnuiti cu masina putin cate putin, mergand prima oara in jurul blocului, apoi marind cate putin timpul calatoriei.

De fiecare data trebuie sa-l mangaiati si sa-i vorbiti pe timpul calatoriei, iar la sfarsitul acesteia sa-i dati o recompensa. In scurt timp acesta va scapa de sentimentul de teama si chiar o sa inceapa sa-i placa sa mearga cu masina. Cunosc o femela Setter care, desi s-a obisnuit de mica sa mearga cu masina, in mod invariabil, pe un anumit traseu bine cunoscut de ea, la sfarsitul careia o asteapta multa distractie, aproape de finalul calatoriei incepe sa se agite si sa saliveze mult. Aceasta se datoareaza faptului ca este nerabdatoare sa ajunga.

Exista totusi si exceptii de caini care nu se obisnuiesc niciodata sa mearga cu masina. In aceste cazuri este indicat sa-i administrati cu o jumatate de ora inainte de plecare antispastice, supozitoare cu Emetiral sau Scobutil. La calatoria cu masina trebuie sa mai tineti cont de doua lucruri. In primul rand daca invatati cainele sa stea pe bancheta va fi foarte greu sa-l dezvatati de aceasta si sa-l faceti sa stea jos pe covoras.
In al doilea rand cainii au tendinta sa scoata capul pe geam pentru a adulmeca diferitele mirosuri din aer. Acest lucru nu este indicat deoarece multe rase sunt predispuse la boli ale sistemului respirator care pot fi declansate daca acestia calatoresc cu capul scos pe geam. Chiar mai mult, particulele de praf din aer le pot irita ochii. Este indicat sa temperati dorinta cainelui de a coate capul pe geam si sa-i lasati geamul doar intre-deschis.

PentruAnimale.ro

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks
Sursa:Petmania.
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website