Cum să redenumești automat fotografiile în Windows XP


Doar dacă ai prea mult timp la dispoziție sau dacă te plictisești de minune, mă îndoiesc că ai fi în stare să treci prin folderul cu toate fotografiile pe care le-ai făcut în vacanța la mare ca să le redenumești Mamaia_1.jpg, Mamaia_2.jpg s.a.m.d.

Dacă ai Windows XP pe computer, nu trebuie să faci asta. Pur și simplu apelează la următorul truc ca să asignezi o denumire relevantă fiecărei fotografii din folder.

Întâi, deschide folderul și selectează View > Thumbnails . Dă clic pe ultima fotografie din folder pe care vrei să o redenumești, ține apăsată tasta Shift și dă clic pe prima poza; astfel le vei selecta pe toate. Dă clic-drepta pe prima fotografie și selectează Rename din meniul drop-down.

Windows XP îți va permite apoi să denumești prima fotografie. După ce ai introdus denumirea, dă clic pe spațiul alb din afara fotografiei și urmărește cum Windows aplică numele urmat de un număr fiecărei poze din folder.

Cum să redenumești automat fotografiile în Windows XP utilizând funcția "PowerToy" numită "Image Resizer"

Windows XP este un sistem de operare vechi, dar încă folosit de mulți utilizatori. În acest articol, vom discuta despre cum puteți redenumi automat fotografiile în Windows XP.

Redenumirea manuală a unui număr mare de fotografii poate fi o sarcină dificilă și consumatoare de timp. Din fericire, există o modalitate de a redenumi automat fotografiile în Windows XP, utilizând funcția "PowerToy" numită "Image Resizer".

Iată cum să utilizați "Image Resizer" pentru a redenumi automat fotografiile în Windows XP:
  1. Descărcați și instalați "PowerToy Image Resizer" de pe site-ul Microsoft.
  2. Selectați fotografiile pe care doriți să le redenumiți automat. Pentru a face acest lucru, țineți apăsată tasta "Ctrl" și faceți clic pe fiecare fotografie.
  3. Faceți clic dreapta pe una dintre fotografiile selectate și selectați "Resize pictures" din meniul contextual.
  4. În fereastra "Resize Pictures", selectați opțiunea "Small".
  5. Selectați opțiunea "Rename files" și introduceți numele dorit în câmpul "Prefix". De exemplu, dacă introduceți "Vacanță", fotografiile vor fi redenumite automat în "Vacanță (1)", "Vacanță (2)", etc.
  6. Faceți clic pe butonul "Resize" pentru a redenumi și redimensiona fotografiile.
Aceasta este o modalitate simplă și eficientă de a redenumi automat fotografiile în Windows XP. Dacă aveți nevoie să redenumiți un număr mare de fotografii, vă recomandăm să încercați această metodă.

În concluzie, redenumirea automată a fotografiilor poate fi o sarcină simplă și rapidă în Windows XP. Utilizând "PowerToy Image Resizer", puteți redenumi rapid și ușor o colecție de fotografii într-un format convenabil și organizat.

Sperăm că acest articol v-a fost util și că ați găsit informațiile de care aveți nevoie pentru a redenumi automat fotografiile în Windows XP.

Post a Comment

Previous Post Next Post