Excel - Poza de fundal


Indiferent cat ar fi de utile, foile de lucru din Excel sunt destul de plictisitoare, trebuie sa recunoastem. Cu toate acestea, poti aduce putina culoare tabelelor tale, astfel incat sa-ti fie mai usor si mai placut sa lucrezi cu atatea cifre.
Din meniul Format (Formatare), selecteaza mai intai Sheet (Foaie de lucru), apoi Background (Fundal). Alege una dintre fotografiile preferate salvate pe harddisk si fa un clic pe butonul Insert (Inserare) pentru ca Excel sa preia fundalul pe care il doresti.
Sfat: nu alege fotografii cu prea multe detalii, pentru ca ulterior iti va fi foarte greu sa distingi si informatiile utile pe care le introduci in respectivul tabel. Excel are grija sa incadreze singur imaginea in fundal, iar atunci cand fotografia este mai mica decat foaia de lucru, ea va fi multiplicata. Daca imaginea este prea mare, vei vedea doar o parte a acesteia.
Daca vrei sa renunti la fundal, procedura este similara: intra in meniul Format (Formatare) si apasa pe butonul Delete background (stergere fundal).

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post