News Update :

Perioada de gestatie la caini

Friday, June 29, 2007


Femelele gestante au niste nevoi crescute de elemente nutritive. Incepand cu a saptea saptamana de sarcina, o femela va avea nevoie de o crestere a necesarului energetic cu 50% sau chiar mai mult atunci cand Incepe sa isi alapteze catelusii.

Deoarece ea isi poate pierde apetitul uneori, este important ca ea sa manance alimente cu o mare concentratie de elemente nutritive. O formula de hrana pentru catelusi, completa si echilibrata, ii poate furniza plusul de elemente nutritive de care are nevoie. Insa se recomanda a fi evitate alimentele pentru catelusi create pentru rasele mari deoarece aceste formule contin nivele special ajustate de energie si minerale care pot sa nu fie suficiente pentru o femela gestanta sau care alapteaza.

Trecerea la o dieta pentru cainii in varsta Cainii mari sunt considerati maturi la varsta de 5-6 ani, mai devreme decat cainii din rasele mici. In consecinta, se va lua hotararea de trecere la o formula speciala pentru cainii adulti, pentru a fi in continuare sanatosi si activi pe masura ce imbatranesc.

PentruAnimale.ro

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website