Înlăturarea tuturor urmelor după navigare în Windows

Daca doriti sa preintampinati ca o alta persoana sa urmareasca periplurile dumneavoastra prin World Wide Web, modificati optiunile pentru Internet ale calculatorului dumneavoastra.
In functie de sistemul de operare si de browser mai trebuie in plus sa goliti cateva directoare de sistem dupa o plimbare pe Web.


In primul rand, stergeti cache-ul temporar si stergeti parcursul fiecarei sesiuni in Internet Options. Pentru aceasta dati un clic in Control Panel pe simbolul Internet. In urmatorul dialog selectati in registrul General optiunea Delete files si confirmati. In acest mod vor fi sterse fisierele temporare Internet din cache. Pentru a sterge directorul paginilor vizitate, activati in campul History butonul Clear History si confirmati.
Ca regula generala, puteti stabili valoarea 0 pentru timpul de stocare a adreselor din History. In acest fel, History va fi sters la fiecare Shut Down.

In ciuda acestor masuri, mai raman in directorul Temporary Internet Files de multe ori urme de date, ca de exemplu imagini. Pentru a le inlatura si pe acestea, procedati dupa cum urmeaza:
Sub Windows, pana la inclusiv versiunea 98 SE, porniti sistemul in mod DOS. Pentru aceasta, la repornire, atunci cand apare mesajul Starting Windows, apasati repede tasta [F8].
Daca folositi Windows Me, creati mai intai o discheta de boot si porniti apoi sistemul de pe discheta.

Dupa aceea intrati in directorul sistem cu ajutorul comenzii DOS cd c:\windows. Acum introduceti pe rand comenzile:
DELTREEE TEMP~1
DELTREEE COOKIES
DELTREE TEMP
DELTREE RECENT

In acest fel veti sterge definitiv directorul Temporary Internet Files precum si celelalte trei directoare. Nu va fie teama! La urmatoarea lansare a sistemului, directoarele vor fi recreate automat si sistemul va functiona ireprosabil.
Sub Windows 2000 inlaturati urmele surfing-ului prin Windows Explorer sau prin My Computer. Intrati ca administrator. Pentru a vizualiza toate fisierele si directoarele, trebuie sa modificati setarile din Windows Explorer. Selectati in meniul Tools - Folder Options registrul View. Activati in setarile extinse Files and Folders - Hidden files and folders optiunea Show hidden files and folders.

Intrati apoi in Explorer in directorul Documents and Settings - Administrator. Deschideti acolo mai intai subdirectorul Cookies si stergeti toate inregistrarile de tip text in afara de INDEX.DAT – acest fisier nu poate fi sters. Gata!

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks
Previous Post Next Post