News Update :

Cu animalele in concediu

Monday, July 9, 2007

In cazul in care plecam in concediu ideal ar fi sa putem lua cainele cu noi. Totusi sunt anumite cazuri cand acest lucru nu este posibil. Daca planificati sa luati cainele cu voi nu uitati sa verificati daca acesta va fi binevenit unde mergeti sa nu aveti surprize neplacute.

Pentru a putea calatori pe tren cainele trebuie sa aiba atat carnetul de sanatate cu toate vaccinele la zi cat si zgarda, lesa si botnita (pentru cainii considerati agresivi). Calatoria cu avionul este putin mai complicata si va sfatuim sa luati din timp legatura cu linia aeriana pentru a afla cerintele specifice fiecarei companii. In general este nevoie atat de carnet de sanatate la zi cat si de cusca. Sunt anumite linii aeriene care cer si sedarea cainelui pe durata transportului.

In cazul in care decideti sa lasati cainele acasa exista mai multe variante, dar nu uitati ca exista anumite rase de caini care sufera foarte tare daca sunt separati de stapan. Cunosc un Collie care, in momentul in care si-a vazut stapana plecand de acasa cu bagaje, instantaneu si-a facut nevoile pe covor in mijlocul casei si a avut diaree pe intreaga durata cat a fost stapana plecata, revenindu-si de abea la cateva zile dupa ce aceasta s-a intors.

Ca sa nu mentionez faptul ca acest Collie a fost atat de suparat incat dupa intoarcerea stapanei timp de cateva zile in mod evident nu si-a bagat stapana in seama. Dar acesta este un caz aparte si nu toate rasele de caini reactioneaza astfel. Daca plecati in concediu fara caine ar fi bine daca l-ati putea lasa in grija unei persoane pe care acesta o cunoaste: o ruda sau un prieten apropiat.

Daca nu aveti cui sa lasati cainele, au aparut si in Romania pensiuni/hoteluri pentru animale. Oricare alternativa alegeti nu uitati sa lasati numarul de telefon al medicului veterinar care ingrijeste cainele. Ar fi bine daca a-ti putea lasa si un obiect personal (tricou, bluza) care sa va poarte mirosul deoarece cainelui i se va face dor de stapan si acest obiect personal il va mai linisti.

PentruAnimale.ro

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website