News Update :

10 sfaturi pentru a mari traficul blogului dvs

Tuesday, February 26, 2008

In afara cazului in care doriti ca blogul dv. sa ramana privat, probabil ca scrieti pe blog sperand ca ideile dv. vor fi citite de cat mai multi oameni. Bloggerii care sunt la inceput vor descoperi ca poate dura ceva vreme pana ce devin cunoscuti. Promovarea unui blog nu este menita pentru oamenii timizi. Daca doriti sa aduceti trafic, va trebui sa va faceti autopromovare. Ce urmeaza sunt cateva sfaturi pentru a face ca blogul dv. sa fie cunoscut de lume.

1. Continutul este rege
Puteti incuraja milioane de oameni sa va viziteze blogul, dar numarul nu va insemna nimic daca nu reusiti sa ii convingeti sa revina pe blog. Va trebui sa oferiti continut folositor. Nu este de ajuns sa oferiti aceleasi stiri zi de zi precum orice alt blogger din nisa dv.. Va trebui sa veniti cu ceva nou si unic si sa oferiti analize care sa stimuleze mintea. Blogul dv. trebuie sa zica ceva si sa zica acel ceva bine.

2. Participati pe forumuri care au legatura cu blogul dv
Chiar daca nu sunteti genul de om care sa stea mult pe forumuri, merita sa intrati pe forumuri astfel incat restul persoanelor din domeniul blogului dv. sa afle de blogul dv.. Daca blogul dv. este despre crosetat, vizitati niste forumuri despre crosetat. Daca blogul dv. este despre rame de lut, vizitati forumuri despre rame de lut, despre sol sau despre gradinarit. Nu trebuie sa postati multe comentarii de genul "veniti si aruncati o privire si pe blogul meu", dar daca adaugati link catre blogul dv. in semnatura de comentariu, aceasta va aparea in fiecare comentariu. Astfel traficul sigur va creste.

3. Vizitati alte bloguri
Cautati alte bloguri care se ocupa de aceleasi probleme ca si blogul dv. si intrati pe ele. Comentati pe ele astfel incat si alti bloggeri sa va viziteze blogul. Daca aveti ceva interesant de spus despre o problema, alti bloggeri ar putea pune link-uri si chiar sa discute despre blog-ul dv.

4. Adaugati Tags
Nu uitati de tags! Nu numai ca tag-urile ajuta motoarele de cautare sa va caute prin blog, dar ele ii pot directiona si pe cei care cauta posturi de pe blog. Asigurati-va ca adaugati cate tag-uri aveti nevoie. De exemplu, daca postul de pe blog este despre trandafiri, veti dori sa puneti tag-uri pentru trandafiri, flori, gradinarit, pamant, plante, tepi si alte cuvinte cheie ce au legatura cu subiectul.

5. Adaugati Link-uri
Nu numai ca este important sa adaugati link-uri catre alte bloguri relevante in blogroll-ul dv., dar poate ca in anumite postari doriti sa puneti link-uri directe catre alte bloguri. Bloggerul care a fost link-uit poate ca va pune si el link catre dv., aducand astfel mai mult trafic blogului dv.. In mod normal, celalalt blogger va pune si el link-ul dv. in blogroll-ul sau.

6. Technoratii reprezinta un ajutor
Prin inscrierea blogului dv. pe motorul de cautare pe bloguri Technorati, va faceti blogul disponibil si unor persoane care altfel nu ar fi auzit niciodata de dv.. Cu cat postati mai des si cu cat aveti un loc mai inalt, cu atat creste probabilitatea ca oamenii sa gaseasca blogul dv. in timpul unei cautari. Locul dv. Technorati depinde de cat de multa lume pune link-uri catre blogul dv.. Daca doriti ca alti bloggeri sa puna link catre blogul dv., va trebui sa oferiti un continut de calitate, un design de blog care sa nu fie obositor pentru ochi si sa construiti o comunitate activa.

7. Inscrieti-va site-ul peste tot
In afara de inscrierea site-ului pe toate motoarele de cautari de bloguri, va trebui sa executati un ping catre toate motoarele de cautare de fiecare data cand scrieti ceva nou. Puteti folosi un serviciu gratuit cum ar fi Pingoat sau Ping-O-Matic pentru a trimite ping catre toate motoarele de cautare mult mai usor.

8. Instalati un buton RSS
Faceti sa fie mai usor pentru altii sa se inscrie pentru a primi mesaje de fiecare data cand scrieti ceva nou, prin instalarea unui buton RSS.

9. Cititi despre cele mai noi tehnici de marire a traficului
Daca chiar sunteti serios in legatura cu blogging-ul, vizitati bloguri despre blogging. Bloggerii de top ofera sfaturi bune de marire a traficului, in afara altor informatii utile.

10. Analizati-va statisticile
In afara pasilor de mai sus, veti dori sa implementati un serviciu de monitorizare a traficului pentru a vedea numarul de vizite si vizitatori. Serviciul de monitorizare nu numai ca va va spune cate persoane viziteaza blogul dv. zilnic, ci va va spune si cum ajunge lumea pe blogul dv.. Astfel veti putea determina ce metode de marire a traficului functioneaza cel mai bine in cazul dv.

Este nevoie de timp pentru ca traficul sa creasca. Mai presus de toate, nu renuntati. Poate dura un an sau mai mult pana ce blogul dv. va deveni un blog de top din nisa pe care va axati.
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website