Cum să adăugați o imprimantă pe platforma Windows


Cand atasati o imprimanta spuneti sistemului de operare ca aveti un anumit tip de imprimanta atasata la calculator sau disponibila pe retea. Chiar daca ati conectat in mod corespunzator imprimanta tot trebuie sa o adaugati in sistemul de operare pentru a o putea folosi. Aceste instructiuni sunt pentru Windows 98. Instructiunile pentru alte sisteme de operare pot varia de la versiune la versiune.

Pasi
1.Pentru a adauga o imprimanta mai intai urmati manualul de instructiuni al imprimantei pentru a o asambla si a o conecta la calculator. Cand sunteti pregatit sa instalati programul este bine sa aveti la indemana cd-ul sau discheta ce a venit odata cu imrprimanta.
2.Deschideti meniul Start si alegeti Settings, dupa care Printers.
3.Dati dublu clic pe Add Printers.
4. Urmati instructiunile prezentate de programul de instalare. Daca atasati o imprimata prin intermediul retelei asigurati-va ca ii stiti numele si sau locul sau in retea. Pentru a va asigura ca folositi cel mai recent program de instalare, introduceti cd-ul sau discheta atunci cand vi se cere. De asemenea puteti sa alegeti un program deja instalat care se potriveste cu modelul imprimantei dvs, dar acest program este posibil sa fie mai vechi decat cel care a venit odata cu imprimanta. (Daca instalati o imprimanta de retea intrebati administratorul de retea daca exista programe mai noi disponibile pentru ea.)
5. Atunci cand vi se cere indicati daca vreti sa folositi aceasta imprimanta drept cea principala. Daca aveti doar o imprimanta veti spune da. Daca aveti doua va trebui sa alegeti care va fi cea principala.
6. Atunci cand sunteti intrebat daca vreti sa imprimati o pagina de verificare este bine sa spuneti da.
7. Atunci cand toate operatiile au fost executate dati clic pe Finish pentru a incheia procesul de instalare.

Sfaturi
Windows 98 asigura un excelent ajutor pe care il puteti folosi in cazul in care imprimanta nu merge in mod corespunzator. Accesati Troubleshooter din meniul Start, folosind comanda Help.
Din cand in cand compania ce a realizat imprimanta poate lansa un nou program pentru imprimanta. Acest program este numit "driver". Cea mai usoara cale de a va innoi driverul este sa il scoateti de pe pagina de internet a companiei. Urmati instructiunile de instalare ce va vor fi furnizate.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post