Cum sa cumparati un copiator sau imprimanta personala


Copiatoarele nu mai sunt menite doar birourilor mari. Pretul lor permite ca ele sa fie cumparate acum si de micile afaceri care functioneaza de acasa.

Pasi
1. Decideti cat de rapid aveti nevoie sa fie copiatorul. Asteptati-va ca numarul copiilor pe minut sa aiba un efect mare asupra pretului. Modelele care printeaza intre 6 si 12 pagini pe minut ar trebui sa fie de ajuns pentru a le folosi acasa.
2. Aflati cat timp le ia modelelor dorite sa se incalzeasca si cate secunde dureaza sa faca o copie (unele modele sunt de 10 ori mai rapide ca altele).
3. Decideti unde veti amplasa copiatorul si de cat spatiu va fi nevoie.
4. Ganditi-va daca aveti nevoie sa copiati si sa printati foi mai mari decat o foaie A4 atunci cand determinati marimea copiatorului ce va fi cumparat.
5. Comparati felul de depozitare si rulare al hartiei. Asteptati-va ca modelele ieftine sa ruleze cate o hartie pe rand.
6. Decideti care dintre urmatoarele caracteristici va sunt utile: rulare automata a documentelor, pornire automata, selectare automata a hartiei, duplex (copiere pe ambele parti ale foii) si tavite optionale pentru hartie.
7. Comparati varietatile de reducere si marire (de obicei specificate ca un procent al marimii originale) si modurile prestabilite.
8. Decideti care dintre urmatoarele caracteristici de calitate va sunt utile sau pe plac: expunere automata, expunere manuala, mod fotografic, mod de carte si stergere a marginilor.
9. Aflati cat de multe pagini poate un cartus de toner sa printeze daca veti face multe copii.
10. Comparati urmatoarele elemente ale garantiei producatorilor: durata garantiei, durata acoperirii locale a servicelui; limite ale garantiei.
11. Ganditi-va la un contract de service daca volumul de folosire a copiatorului justifica acest lucru.

Sfaturi
Ganditi-va la achizitionarea unui scanner daca aveti deja o imprimanta laser.
Luati in considerare modelele Canon, Xerox si Sharp.

Atentie
Acest articol nu trateaza copiatoarele color.

1 Comments

Post a Comment

Previous Post Next Post