News Update :

Eticheta punerii de link-uri

Tuesday, February 26, 2008


Primele bloguri nu erau formate din articole sau franturi de stiri, erau liste de link-uri. In timp ce blogurile din ziua de astazi au evoluat in ceva complet diferit, link-urile inca sunt esentiale pentru succesul unui blog. Multi bloggeri noi nu sunt inca siguri ce sa faca in problema link-urilor. Ar trebui sa ceara permisiunea? Pot da citate si link catre articol? Ce urmeaza sunt cateva reguli simple de eticheta a punerii de link-uri.

Intotdeauna atribuiti meritele:

Daca citati un alt blogger, veti dori nu numai sa mentionati numele acelui blogger si blogul sau, dar de asemenea este de dorit sa puneti link catre acel blog in interiorul articolului dv. Nu este foarte frumos sa discutati subiecte gasite pe alte bloguri, fara a acorda meritul cuvenit. Intotdeauna puneti link inapoi catre sursa originala.

Cererea permisiunii:

Daca citati doar o propozitie sau un paragraf si puneti link catre sursa originala, de obicei nu e necesar sa cereti voie. Este o idee buna sa lasati totusi un comentariu prin care bloggerul sa afle despre citat. Daca repetati portiuni mari din text sau o intreaga postare, trebuie sa cereti voie. Nu exista exceptii de la aceasta regula.

Reciprocitate:

Daca un blogger pune un link catre blogul dv. in blogroll-ul sau, ar fi frumos ca si dv. sa puneti link in blogroll catre blogul sau. Nu este obligatoriu, dar este politicos.

Nu spam-ati:

Daca doriti sa lasati link-ul catre blogul dv. pe un alt blog, sperand ca astfel veti avea un trafic mai mare, nu faceti nimic ce ar putea fi considerat spam de altii. Daca doriti sa raspanditi vorba despre blogul dv., este cel mai bine sa nu lasati comentarii de genul "hei, vino si uita-te si la blogul meu". In schimb, adaugati un comentariu despre articol, fara a va mentiona propriul blog. Ori incercati sa puneti link-ul in semnatura dv., ori la comentariu, puneti-va link-ul catre blog in spatiul menit pentru scrierea website-ului.

Toti bloggerii apreciaza link-urile si de obicei sunt dornici de reprocitati. Cel mai important lucru este sa acordati merit acolo unde se cuvine si sa va asigurati ca citatele se afla intre ghilimele. Asgiurati-va ca, in afara citatelor, nu puneti niciodata continutul altcuiva pe blogul dv., fara a cere permisiunea in prealabil. Tineti minte, toate link-urile sunt de obicei link-uri bune. Urmand cateva reguli de baza de eticheta a punerii de link-uri, veti incuraja alti oameni sa va viziteze blogul si sa aiba comentarii civilizate. In blogosfera, reputatia dv. va reprezinta.
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website