Top 6 dispozitive de securitate ale barei laterale Vista

Odata cu Windows Vista, Microsoft a introdus o noua caracteristica numita Bara Laterala. Aceasta bara poate fi configurata sa fie afisata in partea stanga sau dreapta a ecranului, sa stea mereu deasupra altor ferestre, astfel incat informatia sa fie mereu disponibila. In mod normal, Vista vine o o multime de Dispozitive pe care le puteti pune pe Bara Laterala. Aceste dispozitive includ un ceas, un calendar, vremea locala, etc. Exista multe alte dispozitive disponibile. Iata cele mai importante 6.

1. AlertCon

Va place sa stiti care este nivelul general de siguranta al Internetului? Sistemul de Securitate al Internetului (ISS) furnizeaza un "barometru" general in ceea ce priveste problemele de securitate ale Internetului. Ca si nivelurile de alerta DHS, ISS are o masuratoare pe patru niveluri de periculozitate, numite AlertCon, carea imediat alerteaza utilizatorii atunci cand exista un virus periculos sau un "worm" sau orice alta activitate potential periculoasa. Dispozitivul afiseaza statusul actual al AlertCon direct de pe site-ul ISS. Statusul se va reinnoi la fiecare 60 de minute.

2. Profil pentru Firewall

Setat pentru problemele din retea. Poate fi setat pentru tot sistemul si deriva din statusul si atributele conectarii. Asfel, dicteaza efectiv politica de firewall a computerului. Faptul ca stiti care este politica efectiva a firewall-ului va indica gradul de risc al atacului si ajuta in rezolvarea problemelor.

3. Nivel de pericol

Nu trebuie sa va limitati la AlertCon atnci cand monitorizati securitatea Internetului. Puteti folosi acest dipozitiv al Departamentului Homeland Security.

4. Controller al retelei wireless

Acest dispozitiv afiseaza statutul si detaliile curente, cum ar fi statusul conexiunii, SSID, puterea semnalului si securitate. Atunci cand este deschis va afisa SSID si puterea semnalului. Prin intermediul SSID puteti afla calitatea semnalului, securitate si adresa IP.

5. Memory Meter

Acest dispozitiv va arata tot ce trebuie sa stiti in legatura cu memoria utilizata, cata memorie a mai ramas, cantitatea totala de memorie disponibila. Utilizarea memoriei nu este direct legata de securitate, dar monitorizarea memoriei va poate ajuta sa detectati activitati potential periculoase alertandu-va atunci cand o cantitate excesiva de memorie este utilizata.

6. Activitatea retelei

Afiseaza activitatea retelei in timp real in doua bare. Aceste bare va arata viteza exacta care este atinsa. Asemanator cu monitorizarea memoriei, urmarirea utilizarii largimii de unda a retelei va poate ajuta sa reperati softuri periculoase si care pot compromite sistemul.

Post a Comment

Previous Post Next Post