News Update :

Cum sa cumparati un laptop

Friday, March 7, 2008


Laptopurile nu pot inlocui cu adevarat calculatoarele mari, dar un laptop bun poate fi un supliment solid pentru un calculator de birou.

Pasi
1. Verificati informatiile periodice ce apar in revistele de specialitate cu privire la calitatea anumitor marci si multumirea clientilor care le-au achizitionat. Alegeti o marca in functie de calitate, pret si garantie.
2. Aflati configuratia de care aveti nevoie, inclusiv viteza procesorului, marimea RAM-ului si cea a unitatii de stocare.
3. Decideti ce tip de monitor doriti. Alegeti un monitor dual-scan daca bugetul dvs este extrem de limitat. Selectati un monitor active-matrix pentru a avea cel mai scurt timp de raspuns si cea mai buna calitate vizuala (in special in conditii de iluminare dificile), desi durata de viata a bateriei va fi mai mica. Alegeti un monitor HPA (High-Performance-Addresing) daca nu va permiteti un monitor active-matrix dar aveti nevoie de imagine buna in conditii de iluminat dificile si de durata de viata a bateriei mai mare.
4. Comparati greutatea. Ganditi-va cat de des si cat de departe va trebui sa carati laptopul si perifericele.
5. Determinati marimea ecranului pe care il doriti. Tineti cont ca un ecran mai mare este mai scump si mai greu.
6. Alegeti o unitate foarte portabila daca greutatea este mai importanta decat pretul, increderea, viata bateriei si decat usurinta in folosire.
7. Cumparati o unitate ce are incorporate CD-ROM-ul si unitatea Floppy, asta in cazul in care comoditatea este mult mai importanta decat portabilitatea si increderea. Luati in considerarea achizitia unui model care are unitati interne detasabile.
8. Testati nivelul comfortului si verificati tastatura si mouse-ul. Alegeti intre touch pad, folosit de majoritatea producatorilor, si maneta folosita de IBM si Toshiba.
9. Asigurati-va ca laptopul vine cu o baterie Litiu-ion. Nu va incredeti in durata de viata a bateriei declarata de producator.
10. Hotarati-va ce programe aveti nevoie a fi instalate.
11. Alegeti durata garantiei sau a service-ului de care aveti nevoie.

Sfaturi
Touch-pads sunt mai de incredere decat manetele.
Luati-va un laptop cu unitate DVD daca doriti sa va uitati la filme in timp ce calatoriti.
Luati in considerare o metoda de finantare in leasing daca aveti nevoie sa va imbunatatiti constat laptopul sau faceti rate pe unul sau doi ani. Tineti cont insa ca leasing-ul costa mai mult decat daca ati plati pe loc.
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website