Cum sa cumparati un mouse

Daca cumparati un mouse pentru un calculator nou sau pentru a inlocui cel care s-a uzat, trebuie sa luati unul care este compatibil cu calculatorul dvs.

Pasi
1. Cumparati un mouse cu un conector rectangular daca aveti un calculator foarte vechi.
2. Cumparati un mouse cu un conector rotund PS/2 daca aveti un calculator produs dupa 1994 (inclusiv toate calculatoarele Pentium si cele mai noi).
3. Cumparati un mouse cu conector USB daca aveti un port liber la calculator si daca doriti un timp de raspuns mai bun. Toate calculatoarele Pentium III si IV, si cele mai noi au port USB.
4. Alegeti un mouse care are un conector serial rotund (numit si Apple Desktop Bus, sau ADB) daca aveti un Macintosh cu un conector pozitionat pe tastatura.
5. Alegeti un mouse cu conector USB daca aveti un Macintosh cu porturi USB (G3 sau modele mai noi). Asigurati-va ca pachetul spune ca mouse-ul este compatibil cu sisteme Macintosh.
6. Cumparati un mouse cu mai multe butoane pentru o functionalitate mai ridicata.
7. Cautati sa existe o rotita de rulare intre butoanele mouse-ului daca petreceti mult timp folosind procesoare de text sau aplicatii cu tabele sau daca lucrati pe Internet.
8. Evitati inlocuirea mouse-ului prin cumpararea unuia fara bila. Asteptati-va sa platiti mai mult pentru un mouse mai rapid, mai usor de miscat si cu o durabilitate mai mare.
9. Comparati caracteristicile ergonomice ale diferitelor tipuri de mouse-uri. Cautati o marime si o forma care este comfortabila pentru mana dvs.
10. Comparati preturile care pot varia foarte mult in functie de confort si calitate.

Sfaturi
Multe mouse-uri vin cu adaptoare care convertesc PS/2 in serial sau USB in PS/2.
Asteptati-va ca un mouse fara fir sa lucreze la fel de bine (si la fel de jalnic) ca orice telecomanda.
Curatati mouse-ul (cu bila) inainte de a va decide ca trebuie inlocuit.
Asteptati-va ca un mouse cu bila sa dureze in medie un an sau doi.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post