Cum sa curatati lichidele varsate pe laptop

Nu numai ca va va strica dimineata daca veti varsa cafea pe laptop, dar va poate strica si calculatorul. Actionati rapid daca acest incident are loc, pentru ca dureaza cateva secunde pentru ca lichidul sa distruga unitatea de stocarea a calculatorului.

Pasi
1. Opriti calculatorul imediat.
2. Stergeti lichidul. Inclinati calculatorul intr-o parte pentru a se scurge lichidul.
3. Scoateti orice parti ce sunt detasabile, inclusiv cablul de alimentare, cel de imprimata si mouse, unitatea de dicheta sau cea de CD, modemul si bateria. Nu desfaceti carcasa pentru a scoate componentele.
4. Dupa ce ati scos toate componentele, ridicati usor calculatorul intr-o parte si tineti-l cu capul in jos pentru ca lichidul ramas sa se scurga. Inclinati calculatorul in toate directiile posibile pentru a va asigura ca nu a mai ramas lichid.
5. Repetati aceleasi operatii pentru unitatea de discheta si pentru celelalte componente.
6. Folositi un uscator de par, cu aer rece, pentru a usca piesele.
7. Lasati calculatorul si piesele componente sa se usuce pentru 24 de ore. (Daca aveti un termen limita, lasati calculatorul sa se usuce cel putin o ora inainte de a-l asambla).
8. Daca calculatorul nu merge corespunzator sau daca nu porneste, duceti-l la un profesionist, desi defectul poate fi de nereparat. Varsatul lichidelor pe laptop este unul din principalele cauze de defectare.

Sfaturi
Salvati copii ale fisierelor pe care le aveti pe laptop. Se pot intampla accidente.

Atentie
Nu incercati sa scoateti tastele de la tastatura, decat daca producatorul ofera informatiile necesare pentru aceasta operatie.

Post a Comment

Previous Post Next Post