Cum sa evaluati un calculator folosit pentru a-l achizitiona


Achizitia unui calculator folosit este indreptatita daca principalul considerent sunt banii si daca economisiti destui bani diagnosticandu-l singur. Desi veti sacrifica viteza (si durata de viata a componentelor), calitatea oferita de un calculator folosit ce are o valoare de 2000 de dolari, poate fi mai buna decat a unui calculator nou de 1000 de dolari.

Pasi
1. Aflati ce componente sunt incluse, cum ar fi tastatura, mouse, boxe, microfon, monitor si imprimanta. Aflati daca vanzatorul va va vinde doar componentele pe care le doriti.
2. Aflati care este configuratia calculatorului, cum ar fi placa audio, placa video, unitatea CD, modem, si numarul de intrari de pe placa de baza pentru memoria RAM si cate sunt folosite.
3. Intrebati daca componentele au fost reparate sau inlocuite. Componentele importante care au fost inlocuite ajuta la prelungirea duratei de viata a calculatorului.
4. Asigurati-va ca acel calculator poate fi imbunatatit (are intrari pentru diferite tipuri de placi; memorie RAM ce poate fi adugata; procesor care poate fi imbunatatit; si altele).
5. Testati calculatorul pentru a va asigura ca toate functiile merg.
6. Aflati ce aveti nevoie sa cumparati pentru a face calculatorul la fel de functional ca unul nou.
7. Asigurati-va ca sistemul de operare va rula orice program pe care il aveti sau pe care doriti sa il adugati in viitor.
8. Aflati daca este inclus vreun program.
9. Aveti grija ca oamenii care vand calculatoare in particular nu se informeaza si de aceea cer preturi exorbitante. Multe din modelele si configuratiile gasite in anunturi sunt disponibile la preturi mai mici, sistemele fiind noi.
10. Intelegeti ca un angrosist, va poate cere mai mult decat un particular, dar acesta va poate oferi garantie si posibilitatea folosirii cartii de credit.
11. Intrebati daca vanzatorul detine vreun angajament cu privire la garantie sau service ce poate fi transferabil.
Sfaturi
Daca aveti cateva componente deja (monitor, imprimanta, unitate de arhivare), asigurati-va ca calculatorul este compatibil cu acestea.

Atentie
Majoritatea licentelor nu permit ca programul sa fie copiat sau revandut. Veti incalca legea prin folosirea programelor nelicentiate. In plus nu veti dispune de suport tehnic si nu veti putea beneficia de versiuni imbunatatite.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post