Cum sa reparati un CD indoit

CD-urile sunt parital facute din plastic, si daca accidental lasi unul in porbagajul unei masini sau pe tabloul de bord al acestiea, CD-urile se pot deforma. De vreme ce CD-playerele suporta numai discuri perfect plate, asta este o problema - dar una care este flexibila.

Pasi
1. Verificati CD-ul pentru crapaturi. Daca sigiliul etans este spart, atunci aluminiul din disc se va coroda chiar daca veti reusi sa aplatizati din nou CD-ul
daca CD-ul nu prezinta crapaturi, curatati-l usor cu un material moale, asigurandu-va ca nu are impuritati
2. Daca CD-ul este usor indoit, incearcati sa-l intercalati intre doua bucati de 6mm din geam si presati-l sub o stiva de 5kg de carti pentru 2-3 zile.
daca presarea sub stiva de carti nu da rezultate atunci incearcati sa incalziti discul pentru a inmuia plasticul. Plasati discul intr-o punga de plastic cu fermoar si introduceti-l in apa la temperatura de 38°C pentru 5 minute. Repetati apoi presarea sub stiva.
3. Daca reusiti sa aplatizati un disc indoit, este o idee buna sa faceti o copie a acestuia in cazul in care sigiliul etans se va rupe si lateralele discului vor incepe sa se corodeze.

Avertizari
Incercarea de a rula un disc indoit sau avariat poate produce defectiuni la CD-player.

Post a Comment

Previous Post Next Post