Instrumentul Windows Easy Transfer

Abia aşteptaţi să treceţi la un computer nou, cu Windows Vista, dar vă îngrijorează procesul de mutare a tuturor fişierelor personale de pe vechiul PC pe cel nou?
Nu mai aveţi motive de îngrijorare.

Instrumentul Windows Easy Transfer vă ajută să mutaţi cu uşurinţă fişierele şi setările de pe vechiul PC cu Windows 2000, Windows XP sau chiar Windows Vista pe un PC nou cu Windows Vista. Instrumentul Windows Easy Transfer va transfera automat:
  • Conturile de utilizator
  • Fişierele şi folderele
  • Mesajele e-mail, setările şi contactele
  • Fotografiile, muzica şi filmele
  • Setările de Windows
  • Fişierele cu date de program şi setările
  • Setările de Internet

Există mai multe moduri în care puteţi utiliza instrumentul Windows Easy Transfer pentru a conecta două PC-uri, pentru a începe procesul de transfer.

Cablul Easy Transfer
Cablul Easy Transfer este un cablu USB special conceput pentru Windows Easy Transfer. Acest cablu creează o legătură directă între PC-ul vechi şi cel nou. Utilizarea unui asemenea cablu reprezintă cea mai uşoară şi mai rapidă metodă de transfer şi este recomandată în special dacă nu aveţi acces la o reţea. Cablurile Easy Transfer funcţionează pe PC-urile cu Windows 2000 (numai pentru fişiere), Windows XP şi Windows Vista.
Puteţi achiziţiona un cablu Easy Transfer de la numeroşi fabricanţi şi distribuitori. Pentru a vă asigura că un cablu este compatibil cu Windows Easy Transfer, căutaţi logo-ul "Certified for Windows Vista" sau "Works with Windows Vista" pe ambalaj.

Iată cum se procedează

1. Instalaţi mica aplicaţie software livrată cu cablul (sau descărcaţi-o de aici) pe PC-ul dvs.
2. Conectaţi cablul la ambele computere.
3. Instrumentul Windows Easy Transfer va porni şi vă va ghida în cursul procesului de transfer. Fişierele şi datele dvs se vor transfera cu o viteză de cca 20 GB pe oră.

Utilizarea reţelei de la domiciliu sau a reţelei corporaţionale

Dacă aveţi deja o reţea cu sau fără fir, aceasta reprezintă o modalitate excelentă pentru transferul fişierelor. Puteţi utiliza reţeaua pentru a transfera datele în timp real sau cu ajutorul unui folder partajat din reţea.

Utilizarea unui disc fix extern
Dacă deţineţi un disc fix extern, Windows Easy Transfer poate copia datele pe discul respectiv, urmând ca ulterior să le copieze de pe disc în computerul nou.

Utilizarea CD-urilor sau DVD-urilor
Instrumentul Windows Easy Transfer poate utiliza inscriptorul CD sau DVD al PC-ului pentru a transfera datele. Soluţia nu este ideală, dar poate funcţiona bine dacă mutaţi doar o cantitate redusă de date, care poate încăpea pe un singur disc. Dacă aveţi o cantitate mai mare de date, care nu poate încăpea pe un singur disc, puteţi utiliza această metodă, dar veţi avea nevoie de mai multe discuri.
Asta este tot. Alegeţi o metodă de transfer, selectaţi datele de transferat urmând indicaţiile programului expert şi lăsaţi instrumentul Windows Easy Transfer să facă restul. La finalizarea transferului, pe PC-ul nou va rula noul sistem Windows Vista, cu toate setările şi fişierele necesare.
Pentru a afla mai multe despre instrumentul Windows Easy Transfer, consultaţi fişierele de ajutor Windows Vista.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post