Vista - Folosiţi setarile preferate de regiştri şi pe alt PC

Editorul de regiştri poate salva cheile des folosite ca favorite. Aceasta le face disponibile rapid pentru reconfigurare. Pentru a beneficia de ele şi pe un notebook sau dupã o reinstalare, vreţi sã securizaţi „favoritele” în afara programului respectiv.

Windows salveazã favoritele direct din Registry. Deci tot ceea ce aveţi de fãcut este sã exportaţi ramura relevantã într-un fişier REG şi sã o importaţi pe cel de-al doilea computer pentru a le putea folosi acolo. Iatã cum funcţioneazã: în editorul de regiştri, deschideţi cheia
“HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Regedit\Favorites”. Toate intrãrile din meniurile „favorite” sunt listate aici.

Selectaţi cheia şi deschideţi „Registration/ Export registration file” sau „File/ Export”. În pasul urmãtor, atribuiţi un nume, selectaţi opţiunea „Selected substructure” şi calea selectatã acolo şi clic pe butonul „Save”.

Pe alt calculator, un dublu clic pe acest fişier este suficient pentru a citi favoritele într-o secundã. Acestea vor fi imediat disponibile dupã ce aţi aprobat intrarea lor în regiştri.

Post a Comment

Previous Post Next Post