Despre televizoarele LCD


Televizoarele LCD vin cu facilitati pe care televizoarele clasice nu le-au avut vreodata. Nu este vorba numai de moda, ci si de realitatea din ziua de azi. Desi inca nu se vad beneficiile imaginilor de inalta definitie, pentru ca doar un singur post de televiziune de la noi din tara emite uneori si "HD", televizoarele LCD sunt facute cu predilectie pentru asta. In viitorul apropiat, tot mai multe televiziuni vor emite astfel de imagini, iar televizoarele conventionale, nu vor mai face fata.

Oferta de televizoare LCD este extrem de bogata si de variata. Practic se gasesc televizoare de toate marimile, pentru toate buzunarele si pentru orice camera (chiar si pentru bucatarie). Aici apare din nou intrebarea: Cum alegem? Nici o problema, noi avem un raspuns, speram, lamuritor.

Sa presupunem ca dorintele dumneavoastra nu includ si imaginea de inalta definitie. In acest caz, alegerea este simpla. Televizorul de care aveti nevoie va fi ieftin si fara mari pretentii la rezolutia afisata. De aceea un ecran cu rezolutia de 640 x 480 este suficient. Daca doriti neaparat o diagonala mai mare, exista si ecrane cu rezolutia de 800 x 600. Totusi, pentru DVD-urile clasice (adica cele pe 480 de linii), rezolutia de 640 x 480 este suficienta. Un exemplu: LG RZ 20LS1R , care, datorita diagonalei destul de mici se potriveste foarte bine chiar si in bucatarie, unde de obicei nu exista prea mult spatiu. Pretul acestui tip de televizor LCD este destul de mic, deci poate fi de asemenea considerat un bun criteriu de algere.

Lucrurile se complica putin cand vine vorba de imagini de inalta definitie. Exista in momentul de fata doua standarde "HD", cu doua rezolutii diferite (mai mica si mai mare). Natural, televizoarele LCD urmeaza aceste doua standarde. Cele capabile de 720 (adica de rezolutia minima 1280 x 720) au ecrane late (sau "widescreen"), iar rezolutia lor este de 1366 x 768. De fapt, aceste televizoare domina in prezent prin multimea lor, ofertele de pretutindeni, pentru ca au preturile cele mai corect echilibrate cu facilitatile pe care le ofera.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post