Reguli de aur pentru o cariera de succes!

Drumul catre o cariera de succes nu este unic, exista nenumarate cai pentru a obtine o dezvoltare armonioasa a carierei, in functie de dorinta, domeniul, jobul si implicarea de care dai dovada. Astfel, formula “teoretica” de succes in cariera poate fi adaptata fiecaruia, pentru a se dovedi una viabila.
Iata cateva puncte de pornire atunci cand doresti sa iti construiesti o cariera si, de ce nu, cand vrei sa ai o viata armonioasa in general:

1. Stabileste ce ai de rezolvat

Momentul in care incepi sa iti rezolvi problemele si obiectivele de cariera incepe odata cu constientizarea lor. Acesta este primul pas catre un plan de cariera de succes:
- autoevaluarea si constientizarea piedicilor;
- stabilirea obiectivelor
sunt elemente care te vor determina sa iti construiesti cariera pas cu pas.

2. Invatarea iti imbunatateste cariera

Dupa ce ti-ai stabilit un obiectiv de cariera trebuie sa acumulezi cunostintele care te pot duce catre indeplinirea lui. O cariera adevarata nu se construieste peste noapte, este nevoie de o imbunatatire permanenta, ceea ce presupune perfectionare in jobul pe care il ai prin:
- cursuri de specializare;
- lecturi din domeniu;
- coaching si mentorat.

3. Actioneaza catre cariera pe care o doresti

Informeaza-te cu privire la firmele angajatoare, trimite CV-ul, scrisoarea de intentie si urmareste anunturile de locuri de munca. Daca jobul actual nu te satisface sau ai impresia ca stagnezi, fa urmatorul pas pentru a obtine cariera pentru care muncesti.

4. Evalueaza ce este mai bun pentru cariera ta

Inainte de a accepta un job doar pentru ca iti permite promovarea sau un plus de bani la salariu, evalueaza toate ofertele de locuri de munca si decizia potrivita. Ia in considerare:
- riscurile jobului sau ale companii;
- beneficiile sub forma baneasca;
- motivarea din punct de vedere profesional, ceea ce iti permite dezvoltarea carierei: oferta de cursuri, apreciere directa, training, forme de mentorat.

5. Persevereaza pentru succesul autentic
Dezvoltarea carierei inseamna adesea obstacole, care se concretizeaza, de multe ori in:
- limitarile fisei postului sau, din contra, o fisa a postului mult prea incarcata;
- un manager care nu iti apreciaza adevarata valoare la job;
- echipa care nu iti sustine munca;
- atmosfera tensionata la job care nu iti permite sa iti folosesti aptitudinile pentru propria cariera.
Ca sa depasesti toate aceste probleme trebuie sa perseverezi in lupta ta pentru a te impune, a cauta ce este mai bine pentru cariera ta si a-ti schimba jobul cu unul care se potriveste cu ceea ce vrei si meriti. Fa fata provocarilor si iti vei construi cariera dorita!

Sursa: www.danfil-jobs.com

Trucuri si sfaturi
Previous Post Next Post