YouTube poate fi accesat din nou in Pakistan


Telecomunications Authority din Pakistan i-a instiintat pe providerii de Internet ca pot permite accesul la YouTube, conform unui purtator de cuvant.
Google, detinatorul YouTube, a confirmat ca serviciul este din nou disponibil in Pakistan.
Site-ul a fost blocat din cauza unui videoclip “blasfemator” care aproape ca a dus la o cadere globala a siteului, duminica.
Un purtator de cuvant de la YouTube a declarat: “Suntem incantati sa confirmam faptul ca YouTube poate fi din nou accesat in Pakistan” Videoclipul care pune intr-o lumina negativa Islamul, a fost restrictionat.

Interzicerea accesului la acest site a fost provocata de Pakistan vineri. Darren Waters, editor la BBC, a spus ca pentru a bloca accesul cetatenilor la YouTube, este posibil ca Pakistan Telecom sa fi “furat” adresa serverului detinut de popularul site.
Aceste detalii au fost apoi transmise tuturor providerilor de Internet din tara astfel incat utilizatorii sa nu mai aiba acces la YouTube si sa fie redirectionati catre o adresa diferita.
Dar detaliile “furtului” au fost strecurate pe Internet de catre PCCW, un provider din Hong-Kong, iar ca rezultat, YouTube a fost blocat din greseala si de alti provideri din intreaga lume.
Problema a fost rezolvata imediat ce PCCW a fost anuntat de inginerii de la YouTube. Google a spus ca blocajul a durat in jur de doua ore.
Tarile care mai au acces limitat temporar la YouTube sunt Turcia si Thailanda.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post