News Update :

Add-on pentru Firefox ce poate identifica locatia utilizatorului

Sunday, November 9, 2008


Mozilla a lansat un add-on pentru Firefox, care permite browser-ului sa localizeze automat locatia utilizatorul prin intermediul semnalelor Wi-Fi, astfel incat siteurile web sa poata furniza utilizatorului continuturi personalizate.

Add-on-ul este acum disponibil prin intermediul proiectului Geode al Mozilla Labs.

Geode se bazeaza pe o aplicatie W3C, numita Geolocation API, care furnizeaza „un set de verbe si comenzi pe care un website le poate folosi si un browser le poate intelege”, pentru a face schimb de informatii geografice, a declarat Mike Beltzner, director of Firefox development at Mozilla.

Odata ce Geode este instalat, utilizatorii sunt rugati sa ofere informatii despre locatie, in momentul in care navigheaza pe un site ce poate comunica cu Geolocation API.

Ei pot alege sa furnizeze locatia exacta, un cartier, un oras sau nicio locatie, depinzand de preferintele fiecaruia, a spus Beltzner.

Dupa aceea, un website poate folosi informatia respectiva pentru a oferi un continut personalizat, precum o lista a restaurantelor locale sau alte detalii relevante.

Eventual, Mozilla spera sa-si extinda aceasta capabilitate pentru a permite, de exemplu, un feed RSS cu scopul de a afla daca persoana respectiva se afla acasa sau la birou, astfel incat sa fie furnizat feed-ul adecvat.
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website