Add-on pentru Firefox ce poate identifica locatia utilizatorului

Mozilla a lansat un add-on pentru Firefox, care permite browser-ului să localizeze automat locația utilizatorul prin intermediul semnalelor Wi-Fi, astfel încât siteurile web să poată furniza utilizatorului conținuturi personalizate.




Add-on-ul este acum disponibil prin intermediul proiectului Geode al Mozilla Labs.

Geode se bazează pe o aplicație W3C, numită Geolocation API, care furnizează „un set de verbe și comenzi pe care un website le poate folosi și un browser le poate înțelege”, pentru a face schimb de informații geografice, a declarat Mike Beltzner, director of Firefox development at Mozilla.

Odată ce Geode este instalat, utilizatorii sunt rugați să ofere informații despre locație, în momentul în care navighează pe un site ce poate comunica cu Geolocation API.

Ei pot alege sa furnizeze locația exactă, un cartier, un oraș sau nicio locație, depinzând de preferințele fiecăruia, a spus Beltzner.

După aceea, un website poate folosi informația respectivă pentru a oferi un conținut personalizat, precum o listă a restaurantelor locale sau alte detalii relevante.

Eventual, Mozilla speră să-și extindă această capabilitate pentru browserul Firefox pentru a permite, de exemplu, un feed RSS cu scopul de a afla dacă persoana respectiva se află acasă sau la birou, astfel încât să fie furnizat feed-ul adecvat.

Post a Comment

Previous Post Next Post