News Update :

Browser-ul Firefox 3.1 cu Private Mode

Tuesday, November 11, 2008


Pentru ca se afla intr-o continua competitie cu Chrome, Safari si Internet Explorer 8 dar si pentru a-si sustine in continuare cresterea de 20% a cotei de piata, Mozilla s-a vazut nevoita sa aduca si mai multe imbunatatiri browserului sau Firefox 3.1.

Recent, oficialii companiei au anuntat ca varianta finala a browserului va dispune de o caracteristica noua, aceea de “private browsing”.

Modulul privat va fi binevenit pentru cei care vor sa se asigure, de acum inainte, ca navigarea pe Web se va desfasura fara urme si ca nu vor exista informatii despre accesarile lor in istoricul browserului.

Cei de la Mozilla sustin ca aceasta caracteristica nu este nicidecum o unealta care sa pastreze anonimatul utilizatorilor pe Web si, mai ales, nu protejeaza impotriva aplicatiilor de tip spyware care folosesc tehnici sofisticate pentru interceptarea traficului online. Private browsingul este, nici mai mult nici mai putin, decat o modalitate prin care utilizatorii se pot asigura ca Firefox nu retine datele personale ce pot fi utilizate ulterior in monitorizarea activitatilor online.

Pentru a porni o sesiune privata in Firefox 3.1, utilizatorul poate selecta modulul din bara de unelte a browserului, iar pentru a o inchide, userul trebuie sa mearga tot in bara de unelte si sa faca acelasi lucru ca si la initierea privata. Aceasta actiune elimina toate datele din navigare si va restaura automat o sesiune non-privata.

Noul modul pentru Firefox 3.1, ce ar trebui sa fie lansat pana la sfarsitul anului, va face browserul chiar mai popular decat pana acum, sustin oficialii Mozilla. Ultima versiune a browserului, 3.0, a inregistrat peste opt milioane de descarcari in primele 24 de ore de la lansare. Reprezentantii Mozilla spera ca aceasta cifra va fi depasita cu mult de noul serviciu, Firefox 3.1.
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website