Dantura perfecta


Dantura perfecta este foarte importanta pentru imaginea si stima de sine. Exista foarte multe tehnici prin care se poate indrepta dantura. Despre cele mai scumpe, despre avantaje si dezavantajele acestor aparate dentare aflati in acest articol.
1. Aparatul metalic este una dintre cele mai comune metode de tratament ortodontic. Exista aparate metalice cu brackets ce au nevoie de un element de legatura cu arcul, altele, numite "self ligating" nu mai au nevoie de asa ceva, pentru ca detin ele insele un sistem de inchidere pe arc.

Avantaje:

-aparatul de metal costa cel mai putin

-timpul de tratament este ceva mai scurt fata de alte sisteme

-sunt foarte puternice, se strica mai greu

2. Aparatul ortodontic Damon a fost creat de medicul ortodont Dwight Damon si se bazeaza pe o tehnica numita "sliding doors" prin care bracket-ul se fixeaza de arc. Nu mai este nevoie de ligaturi colorate, bracket-ii sunt mai mici decat cei "clasici" si timpul de tratament este mai scurt.

Tratamentul Damon are aceleasi dezavantaje ca si tratamentul cu braces metalici ( cauzeaza iritatii bucale) dar si avantaje:

-bracket-ii sunt mai mici si astfel mai putin vizibili

-tratamentul dureaza mai putin

3. Aparatul dentar de ceramica poate fi folosit de catre pacientii care doresc un tratament ortodontic mai discret decat in cazul aparatului metalic sau in cazul aparatului Damon. Aparatul de ceramica are bracket-ii de culoarea dintelui si este mai greu vizibil de la departare decat aparatul clasic sau Damon.

In schimb, pretul unui aparat ceramic este mai mare decat Damon si clar mai mare decat aparatul metalic "clasic".

4. Imaginea "clasica" a pacientului de ortodontie cu aparatul metalic este pusa in pericol de un nou mod de tratament ortodontic: tehnica linguala. Aparatul de metal se aseaza in partea interioara a gurii (in zona limbii, de aici si numele de tehnica linguala). Aparatul ortodontic este invizibil (pe partea vestibulara nu exista nici un semn ca s-ar purta aparat.

Avantaje:

-fiind pozitionat in zona linguala, nu se vad bracket-ii. Ideal pentru pacientii pentru care imaginea este foarte importanta.

Dezavantaje:

-in primele zile acomodarea este mai grea: probleme de vorbire, iritatii la nivelul limbii etc.
-tratamentul este scump

Post a Comment

Previous Post Next Post