News Update :

Numarul atacurilor informatice tip phishing va creste de zece or

Wednesday, November 12, 2008


Numarul atacurilor informatice tip phishing va creste de zece ori in Romania in anul 2009, la aproape 300 de actiuni, dupa ce in acest an, totalul s-a apropiat de 30 de atacuri, iar pierderile generate vor fi mai mari, ca urmare a majorarii utilizatorilor de servicii online banking.

"Daca anul trecut au fost zece atacuri de tip phishing in Romania, iar anul acesta a crescut de aproape trei ori, pentru 2009 ne asteptam la o crestere de zece ori. In 2008, aproape jumatate din atacurile phishing au avut loc asupra unei singure banci. Apreciem ca pierderile cauzate de acestea se vor majora, pentru ca sunt din ce in ce mai multi utilizatori ai serviciilor online banking", a declarat, miercuri, Catalin Cosoi, senior researcher al producatorului de solutii de securitate informatice BitDefender.

El a adaugat ca Romania este intre primele zece tari care gazduiesc site-uri clona.
In primul semestru al acestui an, la nivel mondial au avut loc 45.000 de atacuri informatice tip phishing, iar 95% au fost asupra a zece institutii financiare, a precizar Razvan Visan, antiphishing developer la BitDefender.

"Pentru reducerea pierderilor, nu sunt suficiente doar solutiile informatice de securitate. Toti cei care folosesc internetul trebuie educati", a mai spus Cosoi.
Atacurile phishing solicita utilizatorilor serviciilor online banking divulgarea numelui de utilizator, a parolei de acces si a seriei cardului. Bancile isi avertizeaza clientii sa nu divulge informatiile confidentiale.
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website