Criza se arata si in industria de telefoane mobile


Ca de obicei, la sfarsitul fiecarui an, compania de cercetare IDC isi publica previziunile pentru anul care urmeaza. In ceea ce priveste anul 2009 si industria de telefoane mobile, se pare ca impactul crizei economice mondiale va avea, si aici, un efect negativ.

Aparent, anul viitor se va inregistra cea mai drastica scadere a vanzarilor de telefoane din anul 2001, cand vanzarile au scazut cu 2,3 procente.

Analistii firmei sustin ca Nokia a prevazut deja declinul, insa toate celelalte firme producatoare au inceput sa se ingrijoreze numai la anuntarea reducerilor in productie. Estimarile negative ale Nokia privind finalul acestui an si vanzarile de anul viitor au fost apreciate de IDC ca fiind corecte si ca rezultatele vor afecta intreaga industrie de telefoane mobile.

In ciuda estimarilor ingrijoratoare, se pare ca vanzarile de smartphone-uri vor creste cu aproximativ 9% in anul care urmeaza, datorita faptului ca vor fi din ce in ce mai ieftine.

Potrivit IDC, industria celularelor a crescut, anul acesta, cu aproximativ 7 procente, in comparatie cu cifrele inregistrate anul trecut. De asemenea, dupa scaderea de 2% din 2009, se pare ca exista vesti bune pentru 2010, cand piata se va redresa si va cunoaste o crestere la nivel mondial de aproape 8%.
Previous Post Next Post