Microsoft IE 8 s-a lansat

19 martie 2009

In incercarea de a face fata competitiei sufocante create de catre rivalii sai, Microsoft lanseaza in cursul zilei de azi ultima vresiune a browserului sau de web.
Internet Explorer 8, asa cum stiti, a fost aratat lumii intregi acum aproximativ un an, iar pentru cateva luni bune a fost in teste. Noul browser aduce in plus cateva imbunatatiri in privinta securitatii navigarii pe net, un mod de a naviga pe net in modul privat sau posibilitatea de a viziona zone predefinite dintr-o pagina web.

Dar probabil ca cea mai mare schimbare in browserul celor de la Microsoft este cea din “culise” – decizia de a face IE8 sa adere mai bine la standardele web, ceea ce ii va incanta pe dezvoltatorii web, cel mai probabil. Noul IE are un mod de “compatibilitate” care permite site-urilor sa indice daca prefera sa fie rulate de catre un motor dintr-o versiune anterioara. In plus, asa cum era preconizat deja, de altfel, Microsoft foloseste Mix 09 conference.

IE8 vine dupa o perioada indelungata in care Microsoft a pierdut progresiv teren in fata rivalului sau Firefox, perioada in care a trebuit sa faca fata si competitiei rapide declansate de Google si Apple, printre altii. In cifre, aceasta se poate traduce intr-o pierdere de aproape 20 de procente din piata din 2004 si pana acum, potrivit celor de la Net Applications.

Daca Google si Apple s-au laudat cu viteza noului lor JavaScript, Microsoft a gasit de cuviinta sa lanseze un video care sa arate ca, in multe cazuri, IE8 este la fel de rapid ca si celelalte browsere in incarcarea diverselor site-uri.

IE8 este disponibil pentru descarcare dupa ora 9 a.m. PDT, conform declaratiilor oficialilor companiei. IE8 va fi inclus, de asemenea, in Windows 7.

Post a Comment

Previous Post Next Post