News Update :
More »
More »
More »

Sfaturi si solutii pentru indepartarea igrasiei si a mucegaiului

Monday, May 24, 2010

Monday, May 24, 2010

1. De ce apar igrasia/mucegaiul si cum pot fi recunoscute inca de la primele semne?

Atât igrasia, cât si mucegaiul reprezintă situatii inestetice si neigienice, provocate de factori precum umezeala sau aerul închis. Primele semne se observă prin aparitia petelor gălbui, ajungându-se până la distrugerea stratului de vopsea de pe perete si uneori chiar a tencuielii. Motivele care duc la aparitia aglomerărilor de bacterii pe perete sunt numeroase. Una dintre situatiile des întâlnite o reprezintă existenta spatiilor care păstrează mult timp umezeala, situatie în care peretele nu respiră. Există însă multe alte cauze: slaba iluminare a locuintei, aerul închis si umed, existenta constantă a vaporilor de apă care se condensează pe pereti, fundatiile neizolate.

2. Există suprafete predispuse la aparitia mucegaiului, a igrasiei?

Favorizează aparitia mucegaiului si a igrasiei spatiile care retin umezeala, precum băile si bucătăriile si toate încăperile în care se manifestă factorii mentionati mai sus (ex. balcoane, subsoluri).

3. Tratarea suprafetei cu mucegai/igrasie implica renovarea intregii incaperi sau poate fi
curatata doar zona cu problema?

Dacă nu este posibilă renovarea întregii camere si mai ales dacă problemele persistă numai pe un anumit perete, predispus la aparitia mucegaiului si igrasiei, se poate trata doar această suprafată cu ajutorul unei solutii antimucegai destinate atât prevenirii aparitiei mucegaiului, ciupercilor, algelor si muschilor, cât si tratării zonelor deja infestate, nu înainte de a curăta stratul de zugrăveală sau tencuială. De asemenea, pentru baie si bucătărie, spatii în care aceste probleme apar frecvent, recomandăm utilizarea amorsei si a vopselei specializate, cu rezistentă la mucegai.
comments | | Read More...

Sfaturi pentru o termoizolatie de calitate (placarea cu polistiren)

Sunday, May 23, 2010

Sunday, May 23, 2010

1. Cum se alege corect un sistem termoizolant? Trebuie făcute calcule sau e suficient să se cunoască grosimea zidurilor?

Un sistem termoizolant se alege în functie de câteva criterii importante, si anume: orientarea imobilului către punctele cardinale, distanta dintre clădirile învecinate si nu în ultimul rând, zona geografică.

Este esential să se realizeze o auditare energetică a clădirii, sau cel putin o investigare termografică, nefiind suficientă cunoasterea grosimii zidurilor. Daca acest lucru nu este posibil, atunci se recomandă alegerea unui polistiren de fatadă cu o grosime de minim 100 mm.

2. De ce sunt importante celelalte straturi ce urmează a fi puse peste plăcile termoizolante? Nu este suficientă doar tencuiala?

Tencuiala decorativa , asa cum sugereaza si denumirea, are în primul rând un rol decorativ.
Pentru mărirea rezistentei polistirenului de fatada la socurile mecanice, la fortele de compresie si tractiune care apar pe fatade, dar si pentru oprirea pătrunderii razelor UV, polistirenul de fatadă se lipeste de perete cu adeziv de polistiren, se fixeaza in dibluri, dupa care se aplică plasa de armare inglobata în adezivul de polistiren si se trage al doilea strat de adeziv.

3. Sistemele trebuie alese si în func"ie de zona geografică? La mare aerul este sărat si este mult vânt, iar la munte plouă si este zapadă, se iau în considerare acesti factori atunci când se alege sistemul?

Într-adevăr, zona geografică este foarte importantă. De exemplu, în zonele cu multă umezeală, se recomandă folosirea adezivului de polistiren cu proprietăti de respingere a apei, iar ca strat de finisare - decorare, este recomandată tencuiala decorativă structurată cu efect hidrofob(cum este Savana ACVASTOP), cu rezistentă la intemperii (înghet si dezghet), precum si la razele UV.
comments | | Read More...

Ce trebuie sa stii inainte de a da cu vopsea

1. inainte de a va apuca de treaba, asigurati-va ca aveti o cantitate suficienta de vopsea pentru a vopsi tot ce v-ati propus. In cazul in care cumparati mai mult de o cutie cu vopsea, aveti grija de asemenea ca vopseaua din toate recipientele sa aiba aceeasi nuanta.
2. cititi cu atentie instructiunile si asigurati-va ca stiti cum sa curatati trafaletii/pensulele si eventualele scurgeri de vopsea. Tineti cont de asemenea de timpul de uscare si de re-acoperire, pentru ca este posibil ca aceste perioade sa varieze in functie de temperatura/umiditate. Aplicarea celui de-al doilea strat se face numai dupa ce s-a uscat primul strat, conform instructiunilor de pe eticheta produsului.
3. asigurati o buna ventilare a incaperilor pe care le vopsiti, indiferent de natura vopselei utilizate, fie ca este vopsea pe baza de solventi sau apa.
4. daca in instructiunile producatorului nu se specifica altfel, amestecati bine vopseaua inainte de a incepe vopsirea deoarece componentele se pot separa in timpul depozitarii.
5. la vopsirea suprafetelor din lemn va recomandam:

pentru suprafete noi:
eliminati eventualele pungi de rasina (in cazul suporturilor de rasinoase) si chituiti denivelarile astfel create
asigurati-va ca lemnul este suficient de uscat astfel incat sa nu se tensioneze si sa nu crape dupa montare si vopsire
aplicati un strat de grund de imbibare care sa aiba si efect de protectie impotriva carilor, altor insecte si mucegaiului
in cazul lacuirilor efectuate la exterior asigurati-va ca lacul pe care il folositi este rezistent la intemperii si la actiunea razelor ultraviolete
in cazul in care aplicati emailuri sau vopsele, indiferent de natura lor, asigurati-va ca sunt compatibile cu grundul aplicat anterior
NU FOLOSITI PENTRU IMBIBARE ULEI DE TRANSFORMATOR SAU ORICE ALTE ULEIURI MINERALE!
dupa uscarea fiecarui strat efectuati o slefuire usoara a suprafetei cu o hartie abraziva cu granulatie de min. 180, urmata de o desprafuire efectuata cu o carpa inmuiata in diluant (GRUNDSOLV)
in cazul parchetului aplicati in prealabil un grund de imbibare. ATENTIE: Parchetul de salcam trebuie protejat cu un grund izolator atunci cand se folosesc pentru lacuirea lui lacuri bicomponente! In caz contrar, intaritorul lacului reactioneaza cu taninii din esenta de salcam producand colorarea inestetica a lemnului in rosu.
comments | | Read More...

Ce ar trebui sa stii inainte de un interviu pentru un job

Ce ar trebui sa stii inainte de a te prezenta la un interviu pentru angajare si cum ar trebui sa te pregatesti. In mare parte, tinerii nu vor sa se inscrie la somaj si nici sa caute de lucru in alte zone. 

Cei mai curajosi pleaca in strainatate sau foarte multi se angajeaza la negru (10%), posturi pentru care nu este necesara o diploma.
Datorita faptului ca gasesc posturile adecvate imediat dupa absolvire, tinerii ulterior isi modifica atitudinea fata de pretentiile lor de la inceput in privinta salariului si pozitiei oferite de firma, devin realisti. Vina nu este a lor pentru ca vin direct din facultate total nepregatiti pentru cautarea unui loc de munca.
Pentru a se putea incadra imediat dupa terminarea facultatii, studentii isi iau slujbe cu caracter temporar inca din primii ani de studii.
Ei sunt preferati daca au deprins o disciplina a muncii si se pot integra mai usor intr-o echipa.
Universitatile si colegiile din Occident au departamente speciale care asigura servicii de consultanta focalizate pe:

- informare: posibilitati de studiu si/sau lucru in strainatate; locuri de munca in regim part-time; cursuri post-universitare; angajatori si locuri de munca vacante.
- asistenta in orientarea pe locuri de munca si cautarea/gasirea unui loc de munca; alcatuirea unui CV sau completarea unei cereri de angajare; teste de autoevaluare asistate de calculator.
- asigurarea legaturii cu angajatorii: organizarea de targuri de job-uri; participarea reprezentantilor companiilor la prezentari in cadrul Universiatii.

Pentru majoritatea specialistilor in recrutare si selectare de personal, partile vizibile nu constituie o problema speciala, in schimb descoperirea unor comportamente disimulate sau ascunse prezinta dificultati.

Exemplu de candidat ideal in timpul interviului:
- aspect fizic atragator;
- bine imbracat;
- CV intocmit dupa toate regulile artei;
- familist;
- studii relevante;
- simt al umorului;
- pasiuni interesante;
- se exprima alert si concis;
- raspunde la intrebari deschis si direct;
- isi identifica cu usurinta punctele tari si punctele slabe;
- are bune cunostinte teoretice;
- este o persoana dinamica si motivata;
- munca in echipa este un principiu de baza;
- poate accepta cu usurinta un program de lucru prelungit sau deplasari;
- nu critica vechiul loc de munca;
- poate creiona lejer evolutia carierei sale profesionale in urmatorii 5 ani.
comments | | Read More...

Articole populare

More »

Cumpara!

Roviniete.ro

Despre "Trucuri si sfaturi"

Pe acest site gasiti trucuri si sfaturi din domeniile constructii, sfaturi auto, trucuri si sfaturi despre sistemul de operare Windows, despre browser-urile Opera, Internet Explorer si Firefox. De asemenea gasiti trucuri si sfaturi culinare si pentru pescari.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website