Ce este Google Search?

Când auziți numele "Google", este de obicei în unul din aceste două contexte: într-un caz, se poate referi la mega-corporația bazată pe servicii pentru Internet si în celălalt caz, probabil un mod obișnuit de a face referire la popularul motor de căutare pe Internet, care a dat startul companiei Google: Google Search.


Ce este un "motor de căutare"?
Practic, un motor de căutare este un program de calculator care stochează și sortează diferite tipuri de informații despre toate lucrurile diferite de pe Internet. Acesta poate include:

Ce tip de fișier este (de exemplu, pagină web, imagine, video, audio, alt document)
Cuvintele-cheie asociate cu (de exemplu, titlul, subiectul, clasificarea)
Când a fost creat sau schimbat ultima dată
Cât de mare este (pentru o imagine)
Cât timp este (pentru un videoclip sau un fișier audio)

Un motor de căutare vă permite să specificați ce fel de informații doriți să vedeți și apoi caută prin toate informațiile pe care le detine să vadă care dintre ele sunt relevante pentru ce ați căutat. Dacă găseste, motorul de căutare vă va îndruma spre locul în care conținutul asociat acestor informații se află pe Internet.

Vă puteți gândi la o agendă telefonică ca la un motor de căutare mai vechi: stochează informații despre nume, adrese și numere de telefon și apoi facilitează găsirea persoanei pe care o căutați prin sortarea acestora în ordine alfabetică. Desigur, motoarele de căutare de astăzi stochează mult mai multe tipuri de informații și le pot sorta în mult mai multe moduri!





Ce poate face căutarea Google?
Căutarea Google s-a schimbat foarte mult de când a fost creată în 1997 de Larry Page și Sergey Brin, dar este încă cel mai popular motor de căutare din lume, datorită instrumentelor sale puternice și ușor de folosit.

Pe măsură ce tastați ceea ce vreți să căutați, Google Search vă va ajuta, sugerând subiecte de căutare populare și schimbând automat rezultatele în consecință.

Dacă aveți încredere că Google vă va oferi rezultatul dorit, utilizați caracteristica "Mă simt norocos" pentru a accesa imediat prima pagină pe care căutarea Google o returnează ca rezultat al căutării.

Puteți vedea ceea ce a-ți căutat în diferite forme: o pagină web, o imagine, un videoclip, o locație pe o hartă, chiar și un citat dintr-o carte sau o știre.

Puteți filtra rezultatele pe baza locului în care locuiți.

Există câteva lucruri speciale pe care Google Search vi le va oferi direct dacă le cereți, cum ar fi rapoartele meteo, cuvinte similare sau traduceri, conversii ale unităților de măsură, scoruri sportive și cotații de pe bursa de valori.
Previous Post Next Post