Sterge versiuni ale "File History" in Windows 10

Dacă nu mai aveți spațiu pe unitatea hard disk externă, este posibil să fi configurat "File History" din Windows 10 să facă backup pentru a păstra în siguranță fișierele voastre personale.

Cu toate acestea, este probabil să fi făcut doar setările de bază, care, în mod implicit, creează copii ale fișierelor voastre în fiecare oră și le păstrează pentru totdeauna. Această configurație poate foarte usor utiliza rapid o cantitate mare de spațiu de stocare, micșorând spațiul disponibil pe care l-ați putea utiliza pentru alte stocări.

Iată cum puteți schimba setarea "File History" și modul de utilizare a instrumentului de curățare pentru a șterge versiunea mai veche a fișierelor și a folderelor:

1. Utilizați tasta Windows + tasta X pentru a deschide meniul "Power User" și selectați Control Panel.

2. Dați clic pe "File History".

3. În panoul din stânga, dați clic pe "Advanced settings".


4. Sub "Versions", schimbați opțiunile implicite dând clic pe meniul derulant din partea dreaptă pentru optiunea "Save copies of files" și "Keep saved versions" si alegeti cea mai buna opțiune care se potriveste nevoilor voastre. De exemplu, la fiecare 12 ore și, respectiv, 3 luni.


5. Dați clic pe linkul "Clean up versions".

6. În instrumentul "File History Cleanup", selectați versiunile de fișiere pe care doriți să le ștergeți din meniul derulant. De exemplu, selectați opțiunea "All but the latest one", dacă doriți să obțineți cel mai mult spațiu păstrând doar o singură versiune a fișierelor.


7. Dați clic pe butonul "Clean up" pentru a finaliza procesul.

8. Dați clic pe butonul "Save changes" din "Advanced settings" pentru a salva noile modificări.

Cu aceste setări noi, veți recupera o cantitate sănătoasă de spațiu disponibil, iar viitoarele copii de rezervă ale "File History" din Windows 10 vor necesita mai puțin spațiu, deoarece am redus frecvența în care se declanșează fiecare copie de rezervă a fișierelor.
Previous Post Next Post