Stergeti fisierele temporare in Windows 10

Deseori avem tendința de a salva o mulțime de fișiere, chiar dacă nu le vom avea niciodată nevoie. În plus, stocăm aceste fișiere în foldere care sunt in alte foldere și niciodată nu înțelegem cu adevărat spațiul pe care ele îl ocupă pe hard disk. În parte, deoarece Windows nu furnizează dimensiunea dosarului în "File Explore" în mod implicit.

Cu toate acestea, în Windows 10, putem folosi setările "Store" pentru a obține o imagine de ansamblu asupra modului în care spațiul este utilizat pe unitatea principală de sistem și hard disk-urile externe. Dar și mai important, acum puteți vedea care foldere utilizează cel mai mult spațiu, ceea ce vă poate ajuta să identificați și să luați o decizie cu privire la fișierele pe care le puteți șterge pentru a elibera niște spațiu de stocare.

Iată cum puteți găsi și șterge fișierele temporare in Windows 10:

1. Utilizați tasta "Windows" + tasta I pentru a deschide aplicația "Settings".
2. Dați clic pe System (Sistem).
3. Dați clic pe Storage (Stocare).
4. În secțiunea "Storage", selectați unitatea pe care doriți să o analizați. (Rețineți că "This PC" este hard disk-ul principal al computerului în care este instalat Windows 10.)


5. În modul "Storage usage", puteți vedea că Windows 10 categorizează conținutul bazat pe folderele implicite (de ex. Documents, Pictures, Music etc.), aplicații, jocuri și fișiere de sistem și puteți vizualiza utilizarea spațiului de stocare. Doar dați clic pe numele fisierului pentru a obține mai multe informații.


6. Dacă doriți să ștergeți conținutul acestuia, dați clic pe butonul de vizualizare pentru a deschide locația dosarului și ștergeți fișierele de care nu aveți nevoie.


7. Reveniți la modul "Storage" și faceți clic pe "Temporary files". În această secțiune, Windows 10 va afișa diferite tipuri de fișiere temporare pe care ați doriți să le ștergeți, inclusiv Temporary files, Downloads folder, Recycle bin și altele. Faceți clic pe butonul conținutului pe care doriți să îl eliminați și urmați instrucțiunile pentru a șterge fișierele.


8. Reveniți la modul "Storage" și faceți clic pe "Other" (Altele). Windows 10 utilizează această secțiune pentru a afișa toate dosarele care nu au putut fi clasificate. Identificați care foldere utilizează cel mai mult spațiu de stocare și dați clic pe ele pentru a accesa locația.


9. Selectați conținutul său, faceți clic dreapta și selectați "Delete" pentru a elimina fișierele și folderele.

Previous Post Next Post