Cum se toarna sapa autonivelanta - etape de lucru

Cum se toarna sapa autonivelanta - etape de lucru


Pentru pardoselile denivelate se recomanda turnarea unei sape autonivelante.

Pe suprafata pe care urmeaza sa se toarne sapa autonivelanta se va aplica mai intai o amorsa speciala pentru a reduce gradul de absorbtie al pardoselii.

Amorsa se dilueaza cu apa si se aplica cu bidineaua sau cu o pensula lata. Dupa doua/trei ore, amorsa este uscata, asa ca se poate incepe prepararea sapei . Este necesar sa se adauge cantitatea de apa recomandata pe ambalaj .

Turnarea se va face incepand de la coltul incaperii, in benzi continue, late de 15-20 cm, urmand apoi un traseu sinuos. Materialul se va intinde singur.

La turnarea stratului de sapa, raman mici bule de aer inglobate in material, sau prinse intre acesta si micile asperitati ale podelei. De aceea se foloseste rola cu ace: prin rularea ei pe suprafata materialului, acele strapung bulele de aer si le elimina. Daca nu dispuneti de o astfel de rola, sapa se aeriseste cu partea zimtata a fierului de glet.

Cand se va intari, peste 12 ore, sapa va fi perfect plana, datorita efectului de autonivelare. Va fi de asemenea si foarte rezistenta. Nu se va crapa nici daca scapati din greseala un obiect greu pe ea.


Trucuri si sfaturi - Tips and ticks
Previous Post Next Post