Huburi - Setarile programelor de tip Dc++


Dupa instalarea/dezarhivarea programului si rularea acestuia, prima fereastra care va apare va fi cea de setari. Setarile principale trebuie completate astfel:
In categoria General:
Nick - numele de utilizator, cu codul tarii, al judetului si ISP-ul (furnizorul de internet) intre paranteze patrate, ca prefix (ex.: [RO][CT][RDS]Gheorghe, [RO][B],[Astral]Vasile [RO][CJ][RoEdu]Laszlo etc.). Daca nu este introdus corect, veti fi dat automat afara pe hub;
Connection Type - tipul de conexiune la internet pe care o aveti;
Connection Settings - daca impartiti conexiunea la internet (cu acelasi IP extern) printr-o retea locala, in spatele unui server sau router, bifati optiunea Passive (behind a firewall). Daca nu, bifati Active, introduceti-va IP-ul de internet (daca nu-l stiti, il puteti afla la www.whatismyip.com si un Port pe care sa functioneze DC-ul (orice numar intre 1024 si 65000). Nota: in modul pasiv nu veti putea descarca decat de la utilizatori in modul activ.
In categoria Downloads:
• Default downloads directory - directorul in care doriti sa fie salvate downloadurile complete (ex.: C:\Downloads\);
• Unfinished downloads directory - directorul temporar pentru fisierele care nu au fost inca descarcate complet (ex.: C:\Temp\Downloads\);
• Public Hubs list URL - adresa uneia sau mai multor (separati-le cu ;) liste de huburi (ex.: http://fxp.go.ro/RomanianHubList.config).
In categoria Sharing:
• Add folder - indicati un director care doriti sa fie shareat, adica din care altii vor putea sa ia fisiere. Repetati procedura pana ati adaugat toate directoarele dorite. Fiecare hub are o limita minima de share, deci cu cat shareati mai mult, cu atat veti putea intra pe huburi mai mari. Totusi, nu shareati fisiere instalate (ex.: Windows, Program Files), incomplete (ex.: downloadurile Kazaa temporare), ilegale (ex.: pornografie cu minori), virusate, false (ex.: fisiere stricate sau cu nume false), pentru ca veti fi dat afara de pe hub;
• Upload slots - numarul maxim de transferuri simultane catre alti utilizatori (uploaduri). Nu puteti sa puneti doar unul deoarece pe majoritatea huburilor bune sunt necesare minim 3, iar daca doriti sa intrati pe mai multe huburi simultan, trebuie sa adaugati cate 2-3 sloturi in plus (ex.: cu 5 sloturi va veti putea conecta pe 2 huburis simultan).
In categoria Appearance, bifati toate optiunile.
In categoria Advanced, la Rollback introduceti numarul 50000. Este puternic recomandat sa bifati urmatoarele optiuni:
Auto-away on minimize;
Automatically follow redirects;
Automatically search for alternative download locations;
Use default search strings in auto search when no string is specified;
Popup private messages;
Keep duplicate files in your file list;
Install URL handler on startup;
Automatically disconnect users who leave the hub;
Show progress bars for transfers;
Automatically refresh share list every hour;
Don't send the away message to bots;
Tab completion of nicks in chat;
Enable safe and compressed transfers;
Accept custom user commands from hub;
Automatically match queue for auto search hits.
Ultimul pas care ramane este alegerea huburilor la care sa va conectati. La Public Hubs (CTRL+P) puteti vizualiza huburile din lista pe care ati indicat-o mai devreme, la Settings. Dati dubluclick pe hubul dorit si va veti conecta la el, daca ati facut totul bine pana aici. Puteti introduce si manual o adresa, in casuta Manual connect address (ex.: warez.dyn.ro).

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post