News Update :

Word - schimba locatia "save as"

Friday, June 8, 2007


Problema: La deschiderea ferestrei de dialog "file, open" si "file, save as", sunt indrumat automat catre locatia "My Documents". In cazul in care salvez sau deschid un document de la alta adresa, voi fi indrumat catre acea locatie si la repornirea Word-ului, atunci cand voi dori sa fac aceste operatiuni.
Solutie: Solutia consta in schimbarea locatiei standard din "Tools, Options, File Locations" prin indicarea unui alt folder pentru fisierele in format text. Acest pas nu va ajuta totusi sa rezolvati problema in totalitate. Aveti apoi nevoie de doua macrouri. Pentru a le crea, intrati in "Tools, Macro, Macros", introduceti sub "Macro Name" linia "FileOpen" si dati comanda Create. In acest mod va porni automat o fereastra Microsoft Visual Basic in care va trebui sa introduceti urmatoarele linii de cod:
ChangeFileOpenDirectory ""
Dialogs(wdDialogFileOpen). Show
Calea trebuie reprodusa exact dupa cea introdusa in "Tools, File Locations"; de exemplu, "D:\lucru\texte". Salvati schimbarile in modul "Save Normal" si inchideti editorul Visual Basic. Pe cel de-al doilea macro denumiti-l "FileSave" si introduceti urmatoarele patru linii de cod.
With Dialogs(wdDialog FileSaveAs)
Name = "<>"
show
End to With
In final, operatiunea de salvare se efectueaza analog primului, iar documentele voastre se vor duce exact in locatia dorita.

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks

Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website