News Update :

Cautare cu google

Tuesday, July 10, 2007

Pentru a adresa o cerere catre Google, scrie cateva cuvinte descriptive si apasa Enter (sau apasa butonul Cauta) pentru a obtine o lista de rezultate concludente. Google utilizeaza tehnici sofisticate de cautare pentru a gasi paginile care sunt atat importante cat si relevante pentru cautarea dvs. De exemplu, cand Google analizeaza o pagina, urmareste ce relevanta au inclusiv legaturile din acea pagina. De asemenea, Google prefera paginile in care termenii cautarii dvs. sunt unii langa altii. Cautari unde "si" este implicit Google afiseaza doar paginile care includ toti termenii cautarii. Nu este necesar sa includeti "and" intre termeni. Pentru a rafina cautarea, adaugati doar alti termeni.
Cuvinte stop
Google ignora cuvinte si caractere comune, cunoscute drept cuvinte stop. Google sare automat termeni ca "http" si ".com", ca si anumite cifre sau litere singulare, deoarece acesti termeni rareori ajuta la rafinarea cautarii, in schimb o pot incetini semnificativ. Folositi semnul "+" pentru a include cuvinte stop in cautarea dvs.. Aveti grija sa includeti un spatiu inainte de semnul "+". [Puteti de asemenea include semnul "+" in cautari frazale.]
Vizualizati termenii cautarii in context
Fiecare rezultat Google contine unul sau mai multe citate din pagina web, care va arata cum apar termenii cautarii in context.
Familia cuvantului
Pentru a furniza cel mai bun rezultat, Goolge nu cauta dupa familia de cuvinte si nici nu suporta cautare partiala. Altfel spus, Google cauta exact cuvantul introdus. Cautarea "googl" sau "googl*" nu va contine "googler" sau "googlin". Daca aveti indoieli, incercati amandoua formele: "airline" si "airlines", de exemplu.
Majusculele sau accentele au importanta?
Google nu face diferenta intre majuscule si minuscule. Toate literele, indiferent cum sunt acestea introduse, vor fi considerate ca minuscule. De exemplu, cautari dupa "google", "GOOGLE" si "GoOgLe" vor da aceleasi rezultate.
Cautarile Google sunt de asemenea insensibile la accente si diacritice. Adica, [Muenchen] si [M�nchen] vor gasi aceleasi pagini. Daca vreti sa faceti discriminare intre astfel de cuvinte, folositi semnul +, ca in [+Muenchen] fata de [+M�nchen].

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website