Cum sa cumparati un monitor


Principalele criterii de selectare a unui monitor sunt marimea si rezolutia (posibilitatea de a reda mai bine detaliile). Daca lucrati cu grafica sau va plac jocurile ce au o grafica avansata, veti avea nevoie de un monitor cu rezolutie mare.

Pasi
1. Aflati care este marimea maxima a monitorului care poate incapea pe biroul dvs. Daca spatiul este limitat luati in considerare cumpararea unui monitor cu ecran plat.
2. Chiar daca in final cumparati de pe Internet, duceti-va la un magazin si vedeti diferitele tipuri de modele.
3. Comparati caracteristici cum ar fi tratament antireflex, butoane de control digitale, microfon incorporat, difuzoare incorporate sau mufa pentru difuzoare, port USB si sistem de ajustare.
4. Comparati termenele de garantie.
5. Luati decizia de cumparare in functie de claritatea imaginii pe care o doriti si in functie de pretul pe care doriti sa il platiti.

Sfaturi
Pentru utilizarea la birou sau acasa, specificatiile sunt irelevante. Orice monitor de marca ce este vandut de un magazin cunoscut va avea cel putin caracteristicile de care aveti nevoie: 28 de puncte pe inch, SVGA si rezolutie de 1024 cu 768.
Pentru jocuri si lucrul cu grafica cautati un monitor ce are o rata de refresh de cel putin 75hz la o rezolutie de 1024 cu 768.
Calitatea imaginii este corespondenta cu pretul. Totusi, daca nu puteti vedea diferenta dintre imaginea a doua monitoare, cumparati-l pe cel care costa mai putin.
La acelasi pret obtineti o calitate mai buna pentru un monitor de 15 inch decat pentru unul de 17 inch.

Atentie
Marimea tubului si suprafata vizibila nu sunt acelasi lucru. Cititi specificatiile sistemul cu atentie. Un monitor de 17 inch este posibil sa aiba o suprafata vizuala de 15.1 inch, in timp ce altele este posibil sa aiba de 16 inch.
Monitoarele sunt grele si de aceea costa mult pentru a fi livrate.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post