Perete accent - tencuiala decorativa - necesar si aplicare


Cum se aplica tencuiala decorativa de interior - perete accent? Necesarul de materiale, aplicarea, finisarea si aplicarea lazurii perlate.

Necesar materiale
o Gletiera de inox
o Spaclu de inox
o Manusa de blana
o Trafalet de burete
o Vopsea structurata
o Lazura
o Lazura perlata

Pasul 1

Se aplica pe perete vopsea structurata ce va servi ca strat suport. Se lucreaza metru cu metru, avand grija ca limita zonei aflate in lucru sa fie umeda, pentru a evita formarea nadelor. In prima etapa se aplica un strat de Deko Vopsea Structurata cu ajutorul gletierei. Gletiera de inox este incarcata cu vopsea structurata cat sa asigure acoperirea cu material a unui metru patrat, material ce este depus pe perete cu ajutorul gletierei � trebuie ca in urma unei aplicari sa ramana un relief de vopsea structurata pe suprafata peretului.

Apoi se revine cu spaclul de inox pe suprafata de vopsea structurata si se realizeaza textura de "caramida". Se trece cu spaclul de inox peste suprafata de vopsea structurata aplicata initial, cu miscari pe diagonala, gesturi spontane. Practic se intinde vopseaua structurata, se modeleaza, cu ajutorul spaclului � in urma procesului raman reliefuri pe perete.

Dupa realizarea unei zone, dar nu mai tarziu de 15 minute, se va trece cu un trafalet de burete umezit peste suprafata in lucru, pentru netezirea proeminentelor si pentru a crea mici caneluri, care confera texturii un aspect placut. Se continua realizarea texturii pana la acoperirea suprafetei in totalitate.

Pasul 2

Dupa uscarea vopselei structurate (24h), se coloreaza cu Iris Creative Effect Lazura, folosind un trafalet. Lazura se dilueaza (maxim 1 litru de apa la 2,5 litri de lazura) si se intinde pe toata suprafata peretelui.

Un ultim pas a fost aplicarea unei lazuri perlate cu ajutorul manusii de blana, pentru a conferi peretelui un aspect metalizat, elegant si pretios.

Trucuri si sfaturi
Previous Post Next Post