News Update :

Add-ons bune pentru Firefox

Monday, November 10, 2008


Probabil aţi auzit că browser-ul Firefox are o serie de extensii (add-ons) care pot spori experienţa web a utilizatorului. Asta in teorie, căci in practică vei găsi sute de astfel de extensii, multe dintre ele inutile. Cei care se ocupă de web design pot aprecia ca folositoare WebDeveloper sau FireBug, iar pentru bloggeri ScribeFire este unealta potrivită. Pentru a vă descurca prin jungla de add-on-uri, vă prezentăm cateva cu adevărat folositoare.

Adblock Plus.
Te-ai săturat de reclame ţipătoare, care apar de niciunde şi iţi opturează vederea pentru căteva secunde? Există o soluţie! Odată activat Adblock Plus, vei putea să blochezi orice baner care te enervează. Banarele marcate vor fi reţinute, astfel incăt atunci cănd te intorci la acea pagină să nu reiei procesul. In plus, poţi incărca colecţii, disponibile inclusiv pentru pagini romăneşti, ce cuprind mai toate site-urile importante.

VideoDownloader.
Permite download-ul filmuleţelor de pe site-uri ca Youtube, Google Video sau Metacafe. Util pentru acele filmuleţe pe care vrei să le revezi şi offline sau să le trimiţi prietenilor tăi.

DownThemAll.
Dacă ţi se pare managerul de donwload standard prea rudimentar, acest add-on este un download manager complet incorporat in Firefox. Permite opţiuni de descărcare a tuturor fişierelor de pe site sau individual, suspendare şi reluare. In plus are şi o interfaţă grafică funcţională pentru managentul ­download-urilor. Dacă ţi se intrerupe conexiunea poţi relua liniştit ­download-ul altă dată.

Romanian Dictionary.
Numele spune tot. Extrem de util cănd scrii un mail sau cănd completezi un formular pe un site, cum ar fi un CV. Dicţionarul iţi va găsi erorile lingvistice, asemănător dicţionarelor din editoarele de text. Pentru cei poligloţi, Firefox are dicţionare pentru zeci de limbi.
Pentru dictionarul explicativ al limbii romane intrati aici.

TabMixPlus.
Foarte util pentru managementul tab-urilor. Permite duplicarea tab-urilor, tab focus, refacerea taburilor inchise. In plus, vine şi cu un session manager care permite refacerea ultimelor două sesiuni, in caz că ţi se blochează browser-ul sau il inchizi din greşeală.

StubleUpon.
Este o extensie foarte utilă celor care vor să-şi piardă timpul navigănd. Indiferent dacă ai 15 minute sau 4 ore, nu te vei plictisi in faţa calculatorului. După ce iţi creezi un cont la Stumbleupon.com, marcănd categoriile preferate, printr-un singur click pe butonul StumbleUpon vei găsi garantat ceva interesant pe link-urile sugerate.

FireFTP.
Este un client de FTP complet integrat in Firefox. Are o ­interfaţă asemănătoare cu cea a unui client FTP stand-alone (gen SmartFTP) şi permite managmentul de conturi, activ/pasiv mode ş.a.m.d.

IE Tab.
Permite redarea paginii din tab-ul curent folosind Internet Explorer, fără a părăsi de fapt Firefox-ul. Util pentru acele pagini (precum microsoft.com) care cer IE pentru folosirea unor funcţii.
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website