Iconița bateriei la laptop lipsește în Windows

Cum faci să apară iconița cu simbolul bateriei la laptopurile cu Windows 7 sau Windows 10 instalat.


Se intampla câteodată când deschidem laptopul să observăm ca pictograma bateriei de la laptop lipseste cu desăvârșire din aria de notificare a Windows-ului si nu putem sa vedem cat de descarcata este bateria sau cand trebuie să bagam laptopul la incarcat.

Este probabil un bug in Windows care creaza problema asta insă este bine că există o metodă de a o rezolva.

Prima si cea mai simpla este să dați clic dreapta pe taskbar si din meniul care se ridica să alegeți Properties.

In fereastra deschisă aveți grijă să fie selectat tabul Taskbar si la "Notification area" să dati clic pe butonul Customize.


Se va deschide o nouă ferestra in care se poate alege care din iconițele din taskbar să apară sau când.  La opțiunea Power vedeti dacă este selectată setarea Show icon and notification. Dacă nu este selectată, dati clic pe meniul derulant si alegeti această optiune.


Dacă este selectată dar iconita nu apare in aria de notificare Windows, inchideti toate ferestrele deschise si dati clic pe butonul Start. In caseta de cautare scrieti Device manager si cand il localizati, dati clic pe el.


In fereastra deschisa dati clic pe triunghiul micut din dreptul cuvantului Batteries pentru a se deschide noi optiuni.
Dati clic drepta pe optiunea Microsoft AC Adapter si alegeti Disable. Clic Yes in ferestra mică care se deschide si apoi repetati pasul cu optiunea Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery.


Pasul urmator este să dati clic pe butonul Scan for hardware changes si apoi sa dati din nou clic drepta pe optiunile Microsoft AC Adapter si Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery si sa alegeti Enable.


Ar trebui ca acum să apara iconita bateriei in zona de notificare din dreapta a Windows-ului. Acest truc ar trebui să mearga si in Windows 7 si in Windows 10.

Succes!

Popular posts from this blog

Coduri si instructiuni telecomanda universala Watson URC 22B-6N

Telecomanda universala Hama - manual si coduri

Cum sa desenezi o bila 3D folosind doar linii

Televizor Watson LCR 22 HD manual de utilizare