Ce este Direct Connect (DC++) ?




Direct connect - ul este un protocol de filesharing orientat asupra partajarii in cadrul unei comunitati, nu printr-un singur server central la care se conecteaza toti clientii. DC-ul a devenit cea mai folosita retea de filesharing din Romania tocmai pentru ca le furnizeaza romanilor un mediu in care pot downloada unii de la altii la viteza metropolitana (de preferat in fata celei externe care este mult mai mica in Romania) dar in care si pot discuta.


Care sunt termenii caracteristici?
Hub - unul dintre "serverele" la care se pot conecta utilizatorii. Totusi, nu i se spune server deoarece nu el detine fisierele, directionand doar conversatiile si cautarile de fisiere. Transferurile au loc direct intre clienti si nu pot fi influentate de hub.

Operator - persoana care supravegheaza demersului hubului (daca ce se discuta pe chat e relevant, daca utilizatorii partajeaza ce trebuie, etc.). Ei pot interzice accesul altor useri la hub, temporar sau permanent, precum si alte masuri speciale;

Share - fiecare utilizator trebuie sa puna la dispozitia altora (sa "shareze") o anumita cantitate de fisiere pentru a putea accesa un hub. Limita minima difera in functie de hub. Fisierele puse spre partajare trebuie sa se supuna si anumitor reguli, pentru evitarea distribuirii de fisiere inutile.

Slot-uri - fiecare transfer intre 2 utilizatori ocupa un slot de upload. Deci de la un utilizator cu 5 sloturi pot lua maxim 5 alti utilizatori simultan. Multe huburi necesita ca cei conectati la hub sa aiba un anumit numar minim de sloturi deschise, pentru a se asigura ca ei vor si uploada altora, nu numai downloada.

Download queue - lista tuturor downloadurilor care doriti sa aiba loc.

Trucuri si sfaturi - Tips and tricks
Previous Post Next Post