De pe caseta pe cd


Acesta este primul meu articol dintr-o serie de articole pe care le voi publica cu scopul de a venii in intampinarea problemelor care apar in viata noastra. Voi prezenta in continuare trucuri si sfaturi din absolut orice domeniu, incepand cu categorii ca:IT, pescuit, culinare, auto, etc.

Primul articol este din categoria IT. Epoca casetelor audio s-a cam dus iar in locul lor au aparut mult mai performatele cd-uri.
Dar, fiecare avem acasa o mai mica sau mai mare colectie de casete la care nu suntem dispusi sa renuntam, asa ca va voi arata in continuare cum sa va transferati colectia de casete pe PC si apoi pe cd-uri.

Iesirea de la casetofon (in principiu merge iesirea de la casti) se introduce in placa de sunet, in line-in.
Se poate folosi foarte bine programul Audiograbber, care e downloadabil de pe Internet, freeware.

Atentie insa la setarile din program line-in! Volumul trebuie sa fie aproximativ la jumatate, altfel semnalul sonor digital va fi de proasta calitate. Apoi daca aveti cd writter inregistrati din calculator pe cd.

Alte programe pe care le puteti folosi :
Easy MP3 Sound Recorder - freeware
RipEditBurn Plus - shareware


Audiograbber este un software care captează audio digital de pe CD-uri. Audiograbber poate normaliza automat muzica, șterge tăcerea de la începutul și / sau sfârșitul pieselor și le codifică intr-o varietate de formate, inclusiv MP3. Audiograbber poate descărca și încărca informații despre disc de pe "freedb", o bază de date compacte pentru Internet. Puteți chiar să vă înregistrați casetele audio si vinilurile LP cu Audiograbber și să creați fișiere wav sau MP3 ale acestora. Există mult mai multe funcții în Audiograbber, dar pur și simplu: Audiograbber are cele mai multe caracteristici care pot fi dorite de la un astfel de program!
Previous Post Next Post