- Pentru ca omleta sa fie pufoasa, bateti bine jumatate din albusuri intr-un castron. In spuma, combinati apoi unul cite unul galbenusurile si puneti la urma restul de albus batut separat.
- Cind fierbeti oua, puneti in apa o lingurita de otet sau de sare. Daca le lasati sa clocoteasca 3 minute, vor fi oua fierte moi, cind clocotesc 5-7 minute, ouale vor fi potrivit de tari. Fierte mai mult de 11 minute, acestea vor avea galbenusurile vinetii si se vor digera foarte greu.
- Cind intr-un preparat (salata, rulada de carne) se folosesc jumatate de galbenus, alegeti oua mari, care au galbenusuri voluminoase.
- De cite ori pregatiti omleta, puneti la fiecare doua oua batute o lingurita de faina dezlegata cu putin lapte sau smintina proaspata.
- Cind serviti oua la micul dejun, nu le aduceti curatate pe masa, ci in coaja. Aspectul placut este cu atit mai atragator cind sint curatate pe loc, de fiecare oaspete.
- Niciodata orezul, pastele fainoase nu se vor lipi in timpul fierberii (de vas ori intre ele) daca in apa de fierbere veti pune de la bun inceput o lingura cu unt sau putin ulei.
- Inainte de a incepe sa frecati galbenusurile pentru maioneza, stropiti-le cu citeva picaturi de zeama de lamiie. Daca maioneza incepe sa se taie, adaugati o lingurita de apa rece.
- Merele pregatite pentru prajituri stropiti-le cu putina zeama de lamiie. Acestea vor ramine albe, apetisante.
- Piureul de cartofi va fi alb si mai pufos daca il veti bate cu lapte dulce fierbinte si o lingura de margarina netopita.
- Dati ceapa tocata prin putina faina si aceasta nu se va mai arde la calit.
Trucuri si sfaturi
Tips and tricks
Post a Comment