Culinare - Cum sa faci un piure pufos


Sfaturi pentru a face un piure de cartofi pufos si alte trucuri

- Intr-o supa de legume pasata, adaugati 2 oua, faina, pina obtineti un
aluat potrivit de dens, 2 linguri de smintina si putina sare. Puneti mai
mult ulei in tigaie, luati cu lingura din acest aluat si pregatiti
friganele. Le serviti ca atare sau la masa in loc de piine.
- Aveti nevoie de sos la salata de cruditati? Daca nu aveti maioneza,
pregatiti-l din: sardina in ulei (din cutie) bine frecata pina devine o
pasta, pe care o diluati cu 3-4 lingurite de iaurt. Decorati salata si
puneti putin piper.
- Puneti in piureul de cartofi 2 linguri de smintina (de caimac, chiar)
si 1 albus batut spuma. Gustul va fi deosebit, piureul mai pufos.
- Pastrati cojile de lamiie. Daca s-au uscat, puneti-le 2 ore in apa si
frecati cu ele platoul de Jena in care aduceti la masa un preparat cu
peste (plachie, prajit, fript, rasol). Gustul preparatului va fi
deosebit de placut.
- Cind pregatiti o salata de fructe, fie ele chiar din conserve, puneti
fructele in castron si in siropul de zahar, stoarceti zeama de la o
jumatate de lamiie. Turnati siropul peste fructe cu 5 minute inainte de
a a servi salata.

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks

1 Comments

  1. intotdeauna pun, daca am, smantana lapte si unt in pireu :) iese cel mai bun

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post