Cum să faci o căutare eficientă pe Google: Sfaturi și trucuri utile

Pentru a adresa o cerere către Google, scrie câteva cuvinte descriptive și apasă Enter (sau apasă butonul Caută) pentru a obține o listă de rezultate concludente. Google utilizează tehnici sofisticate de căutare pentru a găsi paginile care sunt atât importante cât și relevante pentru căutarea ta. De exemplu, când Google analizează o pagină, urmărește ce relevanță au inclusiv legăturile din acea pagină.




De asemenea, Google preferă paginile în care termenii căutării tale sunt uniți lângă alți. Căutările unde "și" este implicit Google afișează doar paginile care includ toți termenii căutării. Nu este necesar să incluzi "și" între termeni. Pentru a rafina căutarea, adaugă doar alți termeni.

Cuvinte stop
Google ignoră cuvinte și caractere comune, cunoscute drept cuvinte stop. Google sare automat termeni ca "http" și ".com", ca și anumite cifre sau litere singulare, deoarece acești termeni rareori ajută la rafinarea căutării, în schimb o pot încetini semnificativ. Folosește semnul "+" pentru a include cuvinte stop în căutarea ta. Ai grijă să incluzi un spațiu înainte de semnul "+".

[Poți de asemenea include semnul "+" în căutările frazale.]

Vizualizează termenii căutării în context Fiecare rezultat Google conține unul sau mai multe citate din pagina web, care va arăta cum apar termenii căutării în context.

Familia cuvântului
Pentru a furniza cel mai bun rezultat, Google nu caută după familia de cuvinte și nici nu suportă căutare parțială. Altfel spus, Google caută exact cuvântul introdus. Căutarea "googl" sau "googl*" nu va conține "googler" sau "googlin". Dacă ai îndoieli, încearcă amândouă formele: "airline" și "airlines", de exemplu.

Majusculele sau accentele au importanță?
Google nu face diferența între majuscule și minuscule. Toate literele, indiferent cum sunt acestea introduse, vor fi considerate ca minuscule. De exemplu, căutările după "google", "GOOGLE" și "GoOgLe" vor da aceleași rezultate.

Căutările Google sunt de asemenea insensibile la accente și diacritice. Adică, [Muenchen] și [München] vor găsi aceleași pagini. Dacă vreți să faceți discriminare între astfel de cuvinte, folosiți semnul +, ca în [+Muenchen] față de [+München].

Post a Comment

Previous Post Next Post