Eticheta punerii de link-uri: Cum să folosești link-urile în mod corespunzător pe blogul tău

Primele bloguri nu erau formate din articole sau fragmente de știri, ci din liste de link-uri. Deși blogurile din zilele noastre au evoluat în ceva complet diferit, link-urile rămân esențiale pentru succesul unui blog.


Articol updatat în 2023


Mulți bloggeri noi nu sunt încă siguri ce să facă în privința link-urilor. Ar trebui să ceară permisiunea? Pot cita și pune link către articole? Mai jos sunt câteva reguli simple de etichetă pentru punerea de link-uri.

Atribuirea meritelor:

Atunci când citați un alt blogger, este important să menționați numele acelui blogger și blogul său, dar și să puneți un link către acel blog în interiorul articolului dvs. Nu este politicos să discutați subiecte găsite pe alte bloguri fără a acorda meritul cuvenit. Întotdeauna puneți un link înapoi către sursa originală.

Cererea de permisiune:

Dacă citați doar o propoziție sau un paragraf și puneți link către sursa originală, de obicei nu este necesar să cereți permisiunea în prealabil. Cu toate acestea, este o idee bună să lăsați un comentariu prin care să anunțați bloggerul că ați folosit un citat. În cazul în care reproduceți porțiuni mari din text sau un articol întreg, este necesar să cereți voie înainte. Nu există excepții de la această regulă.

Reciprocitate:

Dacă un blogger adaugă un link către blogul dvs. în blogroll-ul său, ar fi politicos să adăugați și voi un link în blogroll-ul vostru către blogul său. Chiar dacă nu este obligatoriu, este un gest frumos și de apreciat.

Evitați spam-ul:

Dacă doriți să vă promovați blogul prin lăsarea unui link pe alt blog, asigurați-vă că nu faceți nimic ce ar putea fi considerat spam de către alții. Nu lăsați comentarii de tipul "Hey, vino și vezi blogul meu!" în încercarea de a atrage trafic pe blogul dvs. În schimb, adăugați un comentariu relevant la articol, fără a menționa propriul blog. Dacă doriți să adăugați un link către blogul vostru, faceți-o în spațiul destinat pentru website în comentariu sau în semnătură.

Link-uri interne:

Un alt aspect important al etichetei punerii de link-uri este utilizarea link-urilor interne. Acestea sunt link-uri care direcționează utilizatorii către alte pagini de pe propriul blog. Aceste link-uri pot ajuta la crearea unei structuri coerente a site-ului, să ofere context suplimentar și să crească timpul petrecut pe blog.

Link-uri externe relevante:

În timp ce link-urile interne sunt importante, este la fel de important să utilizați link-uri externe relevante către alte surse de încredere. Aceasta poate oferi cititorilor dvs. resurse suplimentare și să construiască relații cu alți bloggeri și site-uri din industrie.

Link-urile nofollow:

În unele cazuri, s-ar putea să doriți să utilizați atributul "nofollow" pe link-uri pentru a indica că acele link-uri nu ar trebui să fie urmărite de motoarele de căutare. Acest lucru poate fi relevant în cazul link-urilor de publicitate plătite, link-urilor către conținut generat de utilizatori sau link-urilor către surse nesigure.

Optimizarea ancorelor de link:

Ancorele de link reprezintă textul utilizat pentru link-uri. Este important să optimizați ancorele de link pentru a fi relevante pentru pagina către care se îndreaptă link-ul și să evitați utilizarea de ancore de link generice sau ambigue.

Concluzie

Toți bloggerii apreciază link-urile și de obicei sunt dornici de reciprocitate. Cel mai important lucru este să acordați merit acolo unde se cuvine și să vă asigurați că citatele se află între ghilimele. Asigurați-vă că, în afara citatelor, nu puneți niciodată conținutul altcuiva pe blogul dv., fără a cere permisiunea în prealabil. Țineți minte, toate link-urile sunt de obicei link-uri bune. Urmând câteva reguli de bază în eticheta punerii de link-uri, veți încuraja alți oameni să vă viziteze blogul și să aibă comentarii civilizate. În blogosferă, reputația dv. vă reprezintă.

Previous Post Next Post