Ce este Windows Vista - o încercare de a moderniza XP


Vista a fost initial cunoscut ca si Longhorn, un nume de cod folosit de Microsoft inainte de Iulie 2005. Are foarte multe caracteristici noi care nu sunt incluse in XP. O parte dintre aceste caracteristici sunt:

• Grafica sofisticata
• Unelte de cautare si organizare mai bune
• Securitate imbunatatita
• Acces mai usor la informatii si aplicatii
• Functii si unelte multimedia noi
• Unelte ale sistemului imbunatatite pentru backup, update-uri, si multe altele.

Windows Aero – o noua experienta grafica

O caracteristica incitanta este Windows Aero, o noua interfata si stil vizual. Cu Aero, Vista se intentioneaza a fi usor de folosit, dar si mai placut vizual.
Unele dintre cele mai interesante efecte ale Windows Aero sunt fereastra semi-transparenta si Flip 3D. Ferestrele semi-transparente va permit sa vedeti ce se afla sub fereastra activa. Flip 3D este similar cu navigatul cu TAB-ul prin ferestrele deschise, dar afiseaza imaginea programelor deschise in 3D.

Windows Aero este disponibil doar pe computere Premium Ready si nu pe Capable.

Organizare si cautare mai buna

Meniul de Start include un camp de cautare pe care il puteti folosi pentru a rula programe sau pentru a gasi fisiere.
Puteti salva cautarile in fisiere de cautare si cautarea va fi executata atunci cand deschideti fisierul. Iconitele va vor arata ce se afla in fisiere inainte de a le deschide, facand foarte usoara gasirea fisierului potrivit.
Exista de asemenea cateva imbunatatiri in ceea ce priveste securitatea fata de XP, dintre care face parte un control mai bun al conturilor utilizatorilor. In Windows Xp trebuie sa alegeti limitarile stringente ale unui numar limitat de conturi sau riscul unui singur cont de administrare. In Vista puteti folosi cont standard pentru sarcinile comune si va va fi ceruta o parola de administrare inainte de a finaliza o actiune care ar putea vatama computerul.
Este de asemenea mai usor sa accesati informatii si programe. Pe langa cautare imbunatatita si fisiere de cautare, Windows Sidebar and Gadgets face mai usor accesul la informatii, cum ar fi vremea sau o intalnire din calendarul dvs.
Este mai usor sa rulati programe care sunt si in Windows XP. In XP trebuia sa cautati programele intr-o lista mare din meniul de Start. In Vista, doar scrieti primele litere ale programului si cautarea integrata va gasi programul pentru dvs.

Windows XP a fost lansat inainte ca era mediei digitale sa infloreasca cu adevarat, si aplicatiile ca Windows Media Player sau Windows Movie Maker o arata. Toate acesta aplicatii au fost refacute si li s-a dat o noua viata.

Exista si unelte imbunatatite pentru backup-ul si refacerea computerului dvs. Optiunea Windows Backup a fost refacuta pentru a reflecta dimensiunile in crestere ale hard drive-urilor si va poate furniza un backup automat pentru fisierele dvs si pentru o mare varietate de tipuri media.
System Restore este de asemenea mai usor de utilizat si protejeaza mai bine impotriva pierderii de informatie, decat o facea Windows XP.
Vista este primul sistem de operare lansat de Microsoft care se adapteaza la computerul pe care este utilizat. Devreme ce se adapteaza la computer, Microsoft face diferenta intre Capable si Premium Ready. Cele Capable folosesc majoritatea caracteristicilor, dar doar cele Premium pot beneficia de Windows Aero.

Post a Comment

Previous Post Next Post