Auto - 5 ponturi pentru un drive-test


Daca doriti sa achizitionati o masina noua, merita ca inainte sa luati o decizie definitiva sa testati modelul dorit. Nu uitati, cand ati urcat la volan, ca acesta ar putea sa fie viitorul automobil al familiei, asa ca uitati de design, culoare si gadget-uri si concentrati-va asupra aspectelor relevante, astfel incat sa verificati masina, pe cat posibil, in aceleasi conditii in care o veti folosi dupa cumparare. Ce merita sa urmariti? Iata cateva ponturi.

1. Alegeti un traseu mixt
Mergeti in oras, in conditii de trafic intens, dar si un pic mai lejer. Cautati sa verificati manevrabilitatea, inclusiv la manevrele de parcare, raza de bracare, pentru a cunoaste modul in care va veti descurca la manevrele de intoarcere. Daca folositi masina des in afara localitatii, cereti reprezentantilor dealerului sa va permita sa efectuati cateva zeci de kilometri si in afara localitatii, la drum intins si la viteze mai ridicate. |n plus, pe cat posibil, cautati sa vedeti si comportamentul automobilului pe portiuni virajate si abrupte. Urmariti tinuta de drum pe sosele denivelate, intrati in curbe cu viteze un pic mai mari decat de obicei si testati franele intr-o locatie sigura (de exemplu o parcare goala). Scopul acestor incercari este de a verifica fermitatea suspensiei, acuratetea directiei, promptitudinea sistemului de franare si capacitatea filtrarii zgomotelor produse de drumurile cu gropi si denivelari. |n fine, este util si un test pe timpul noptii, pentru a verifica sistemul de iluminare.

2. Nu uitati de confort
Confortul este si el foarte important. Intrati si iesiti din masina pentru a vedea cat este de comoda manevra, verificati accesibilitatea la portbagaj. |ncercati sa vedeti in ce masura va puteti gasi pozitia optima la volan, verificati ergonomia comenzilor si sustinerea laterala oferita de scaune. Apoi, nu uitati sa verificati, cu ajutorul unui prieten mai inalt, confortul de care se bucura acesta pe bancheta din spate sau o alta persoana atunci cand el se afla in dreapta dumneavoastra, iar acest scaun este mutat spre inapoi.

3. Verificati echiparea!
Ideal este sa faceti testul cu mai multe motorizari, mai ales daca nu sunteti inca decis asupra configuratiei pe care o doriti, si, pe cat posibil, ca masina de care beneficiati sa fie dotata cu optionalele pe care le-ati bifat intre preferinte. Ideal este sa le si puneti la treaba si sa va lamuriti astfel cat de utile va sunt.

4. Mizati pe dumneavoastra!
|n timp ce examinati masina, nu va lasati influentati de discursul vanzatorului, mai ales daca acesta insista asupra unei anumite versiuni. Este clar ca acesta va incerca sa va determine sa alegeti o varianta care ii este favorabila. Pana la urma insa, cel care va utiliza automobilul zi de zi sunteti insa dumneavoastra!

5. Verificati si concurenta!
Indiferent daca aveti o marca preferata sau nu, este bine sa efectuati un test si cu un model rival al celui pe care il doriti, la un interval de timp cat mai scurt, pentru a avea proaspete in memorie impresiile de la fiecare. Asa va puteti intari opinia ca ati facut o alegere buna.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post