Chipsurile din cartofi se pot cumpara de oriunde si nu sunt prea scumpe. Insa, daca vreti sa va faceti chipsuri acasa in bucataria voastra, o puteti face foarte usor.
Ii puteti face impreuna cu copilul vostru si cu siguranta va aprecia cipsurile si munca voastra. Sau de ce nu, pentru sot care vede un meci de fotbal sau poate impreuna urmariti un film la televizor.
Dar haideti sa vedem cum putem sa ne facem propriile chipsuri acasa.
Incepeti prin a curata si spala cartofii. Alegeti unii de dimensiuni medii sau mari.
2. Pentru feliere folositi un robot de bucatarie sau o razatoare. Sau pur si simplu ii feliati cu cutitul.
Puneti cartofii feliati intr-un bol cu apa calda pentru a evita oxidarea. Puneti apoi cartofii intr-o strecuratoare mare si spalatii cu jet de apa rece.
3. In bol puneti apa rece si adaugati 3 lingurite de sare. Dizolvati sarea si adaugati cartofii feliati. Lasati cartofii in apa sarata timp de 30 de minute dupa care ii puneti din nou in strecuratoare si ii spalati iar cu jet de apa.
4. Intr-o cratita incingeti ulei de floarea soarelui si puneti feliile de cartofi pe care in prealabil le-ati uscat pe servetele de hartie. Lasati cartofii sa se prajeasca pana cand devin aramii.
5. Scoateti chipsurile din ulei si asezatile pe o farfurie cu servetele de hartie pentru a mai indeparta din ulei.
Daca doriti, mai puteti adauga sare peste ei.
Pentru a intelege mai bine cum se fac chipsurile acasa, vedeti filmuletul de mai jos.
Vedeti si cum se fac cartofii pai ca la McDonalds.
Ii puteti face impreuna cu copilul vostru si cu siguranta va aprecia cipsurile si munca voastra. Sau de ce nu, pentru sot care vede un meci de fotbal sau poate impreuna urmariti un film la televizor.
Dar haideti sa vedem cum putem sa ne facem propriile chipsuri acasa.
Incepeti prin a curata si spala cartofii. Alegeti unii de dimensiuni medii sau mari.
2. Pentru feliere folositi un robot de bucatarie sau o razatoare. Sau pur si simplu ii feliati cu cutitul.
Puneti cartofii feliati intr-un bol cu apa calda pentru a evita oxidarea. Puneti apoi cartofii intr-o strecuratoare mare si spalatii cu jet de apa rece.
3. In bol puneti apa rece si adaugati 3 lingurite de sare. Dizolvati sarea si adaugati cartofii feliati. Lasati cartofii in apa sarata timp de 30 de minute dupa care ii puneti din nou in strecuratoare si ii spalati iar cu jet de apa.
4. Intr-o cratita incingeti ulei de floarea soarelui si puneti feliile de cartofi pe care in prealabil le-ati uscat pe servetele de hartie. Lasati cartofii sa se prajeasca pana cand devin aramii.
5. Scoateti chipsurile din ulei si asezatile pe o farfurie cu servetele de hartie pentru a mai indeparta din ulei.
Daca doriti, mai puteti adauga sare peste ei.
Pentru a intelege mai bine cum se fac chipsurile acasa, vedeti filmuletul de mai jos.
Vedeti si cum se fac cartofii pai ca la McDonalds.