Povești pentru copiii de toate vârstele

Sau unde găsești să citești copiilor tăi povești și basme înainte de culcare. Unul dintre site-urile descoperite de noi este povesti-ro.weebly.com, unde puteți citi peste 500 de povești, basme, povestiri și fabule de la autori români și străini. Găsiți și povești populare fără autori, povești populare rusești și chinezești, iar din spusele administratorului, vor fi și povești englezești, japoneze, vietnameze și africane.






Găsiți pe acest site, toate poveștile și basmele scrise de autorul Ion Creangă, povestiri precum Fata babei şi fata moşneagului, Punguţa cu doi bani, Capra cu trei iezi, Povestea lui Harap-Alb, Povestea lui Stan-Păţitul, Soacra cu trei nurori, Ursul păcălit de vulpe și multe altele.

Un alt autor român prezent pe site este Mihai Eminescu, cu ale lui 6 basme, dintre care amintim Făt-Frumos din lacrimă și Frumoasa lumii. Barbu Ştefănescu Delavrancea este și el pe site cu 14 basme, scriitorul Ioan Slavici cu zece povești, Nicolae Filimon cu 3 basme și desigur, Petre Ispirescu cu peste 35 de basme.

Alți autori români prezenți în site-ul povesti-ro.weebly.com sunt: Alexandru Mitru, Emil Gârleanu cu ale sale povești despre animale, Ion Agârbiceanu, George Bălăiță cu toate capitolele povestirii "Întâmplări din noaptea soarelui de lapte", Ionel Teodoreanu, Titel Constantinescu, Ion Luca Caragiale, Otilia Cazimir și Vladimir Colin cu ale sale basme ale omului.

Scriitorii străini sunt și ei în număr mare prezenți cu povești și basme celebre. Dintre ei amintim: Hans Christian Andersen cu poveștile Crăiasa Zăpezii, Mica sirenă și multe altele, Lev Tolstoi cu poveștile lui rusești și cele 95 de fabule, Frații Grimm cu Albă ca Zăpada, Scufița roșie, Frumoasa adormită și alte aproape 20 de povești și basme, și Charles Perrault cu Barbă albastră, Motanul încălțat, Tom Degețelul și Aventurile Finuței.

O altă pagină importantă, este cea cu 52 de povești scurte de adormit copii de 3, 4, 5 și 6 ani. Acestea sunt povești celebre rescrise pe scurt și mai pe înțelesul copiilor. Tot pe site, găsiți și celebra poveste Micul Prinț cu toate cele 27 de capitole.



Previous Post Next Post