Cum să adăugați titluri în Google Docs

Indiferent dacă sunteți student, antreprenor, manager de marketing sau executiv de vânzări, Google Docs este o aplicație obligatorie pentru crearea de documente unice pe desktop. Un document lung cu text sau media poate confuza colaboratorii și cititorii, motiv pentru care trebuie să creați secțiuni cu titluri relevante în Google Docs. Deoarece Google Docs este o aplicație bazată pe web, pașii pentru adăugarea de titluri rămân aceiași pe Windows, Mac și cele mai bune Chromebook-uri. În afară de desktop, vom prezenta, de asemenea, instrucțiuni pas cu pas pentru adăugarea de titluri în aplicațiile mobile Google Docs.




Înainte de a vă arăta cum să adăugați titluri în Google Docs, să înțelegem scopul lor și de ce adăugarea lor la documentul dvs. este importantă.

Ce este un titlu în Google Docs?
Titlurile descompun documentul dvs. Google Docs în secțiuni relevante. Titlurile apar mai mari decât restul textului din document și creează un flux mai bun pentru documentul dvs. Fără titluri, propunerea dvs. de proiect sau o scrisoare de afaceri pot arăta banale cu blocuri de text. Există mai multe tipuri de titluri din care puteți alege, iar fiecare servește scopuri diferite.

În afară de organizarea scrisului dvs., titlurile oferă și o navigare mai bună. Fără adăugarea de titluri, nu puteți crea un contur sau o tabelă de conținut în Google Docs. Titlurile vă permit să săriți ușor prin diferite secțiuni sau să mergeți direct la rezumat în documentele lungi. De asemenea, oferă o prezentare ușor de citit colegilor dvs.

Adăugați titluri în Google Docs pentru desktop
Mai mulți utilizatori preferă să redacteze documente Google Docs pe desktop. Urmați pașii de mai jos pentru a adăuga titluri la documentul dvs.

Accesați Google Docs pe web și deschideți orice document.

Google Docs utilizează text normal în mod implicit.

Faceți clic pe Text normal și selectați un tip de titlu. Puteți merge cu Titlu 1, Titlu 2 sau Titlu 3.

Selecția unui titlu schimbă mărimea cursorului dvs. de text. Scrieți titlul. Ar trebui să urmați ghidul de stil folosit de organizația dvs. și să capitalizați cuvintele relevante, dacă este necesar.

Apăsați tasta Enter și textul dvs. revine la stilul normal.

Odată ce ați adăugat un titlu, puteți ajusta întotdeauna mărimea, stilul și culoarea acestuia conform preferințelor dvs. Dacă adăugați frecvent titluri în Google Docs, ar trebui să vă memorizați scurtăturile tastaturii pentru acestea. Utilizatorii de Windows pot utiliza Ctrl+Alt+1/2/3, în timp ce utilizatorii de Mac trebuie să apese tastele Command+Option+1/2/3 pentru a adăuga titluri în Google Docs.

Este important să menționăm că adăugarea de titluri în Google Docs pentru aplicațiile mobile poate fi puțin diferită față de versiunea desktop. În cele ce urmează, vă prezentăm pașii pentru adăugarea de titluri în Google Docs pentru aplicațiile mobile.

Adăugarea de titluri în Google Docs pentru aplicații mobile

Deschideți aplicația Google Docs de pe dispozitivul dvs. mobil.
Deschideți documentul la care doriți să adăugați titluri.
Atingeți o dată locul în care doriți să adăugați un titlu.
Apăsați butonul Format în partea de jos a ecranului.
Alegeți opțiunea Titlu și selectați un tip de titlu din lista disponibilă.
Începeți să tastați textul pentru titlu.
Dacă doriți să modificați titlul după ce l-ați adăugat, trebuie doar să atingeți titlul și să utilizați butoanele de formatare pentru a face schimbările necesare.

În concluzie, adăugarea de titluri relevante în Google Docs vă poate ajuta să organizați mai bine documentele și să oferiți o prezentare mai ușor de citit colaboratorilor și cititorilor dvs. Acest lucru vă poate ajuta să economisiți timp și să fiți mai eficient în munca dvs. De asemenea, învățarea scurtăturilor tastaturii pentru a adăuga titluri vă poate face mai productiv atunci când lucrați cu Google Docs.

Post a Comment

Previous Post Next Post